SÁRGACSEKK

Rossz hír az au­tó­sok­nak: Drá­gul­nak a kö­te­lező biz­to­sí­tá­sok!

Az al­ku­szok sze­rint akár 10-15 szá­za­lék­kal is emel­ked­het­nek a díjak a no­vem­ber má­so­di­kán kez­dődő kö­te­lező gép­jármű fe­le­lős­ség­biz­to­sí­tási kam­pány­ban, az előző, 12.500 fo­rin­tos át­la­gá­hoz ké­pest.
Fotó: 123RF

A netrisk.hu és a biztosítás.hu szerint a korábbi gyakorlattal ellentétben, az autósok már nem váltanak biztosítót néhány száz forinttal olcsóbb ajánlat miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Négyezer, év végén kötelező gépjármű felelősségbiztosítást váltó ügyfél körében végzett felmérést a netrisk.hu. Ennek alapján az ügyfelek 18 százaléka 1000 forint díjkülönbségnél váltana biztosítót. 52 százalékuk azonban csak 2000 forint feletti összegnél lépné meg a váltást.

A biztosítás.hu is az utóbbival ért egyet. Ezt azzal magyarázzák, hogy az évközi kis mértékű, de folyamatos díjemelkedést az autósok elfogadják. A biztosítót váltók száma várhatóan azonos lesz a tavalyival, kb. 300 ezer, vagy valamivel kevesebb.

Még kérdés, hogy miként hat a kampányra a román Astra biztosító csődje, amely kihatott a magyarországi fióktelepére is.

Az autósok továbbra is a legolcsóbb díjakat keresik, viszont akik már leszerződtek valahová, az Astra-ügy hatására jobban elfogadják a díjak kismértékű emelkedését.

Az idén a járműállomány mintegy 40 százalékára, 2 millió autóra kell az év utolsó napjáig megújítani a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződést.