DIÉTA

Ro­po­gós sü­tő­tök­ch­ips az őszi nasik ki­rá­lya

Végre egy íz­le­tes és egész­sé­ges nasi! A sü­tő­tök­ből ké­szült ch­ip­set egye­ne­sen imádni fogod! Olcsó, gyors és el­ké­pesz­tően finom!

A sütőtök az ősz egyik legnagyobb adománya, kivételes beltartalmi adottságú gyógyító zöldség!

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket, vagyis a sütőtök lassítja a sejtek öregedési folyamatait, energiával tölti fel a szervezetet. Kellemesen édeskés íze természetes, és igazán izgalmas kombinációt ad a fűszerekkel, illetve a sóval.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ropogós sütőtökchips

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök hámozva, lereszelve
  • 1/3 csésze Update liszt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. szárított zsálya
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, fekete bors ízlés szerint

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki kókuszvajjal, de használhatsz sütőpapírt is.

2. Egy nagy tálban keverd össze a lereszelt sütőtököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket és a sót.

3. Egy kanál segítségével porciózz kisebb adagokat a kikent tepsire a sütőtökös masszából, majd a kanál domború felével lapítsd el. Mehet a sütőbe a tepsi!

4. 15-20 perc alatt ropogósra sülnek a sütőtök korongok, igazán pikáns ízű ropogós chips a végeredmény!

Eközben a címlapon

Tipp:

Fokhagymás tejföllel kínáld, esetleg szórd meg frissen felvágott snidlinggel.