KÜLFÖLD

Bot­rány az is­ko­lá­ban: ki­szi­vár­gott a videó, meg­verte a di­á­kot a rendőr

A fel­vé­te­lek a múlt héten ké­szül­tek, de ha­tal­mas bot­rányt rob­ban­tot­tak ki, a csendőr be is adta a fel­mon­dá­sát.
  • Szerző: Ripost

Egy osztály szeme láttára többször megütött egy fiatal fiút egy csendőr, aki azért teljesített szolgálatot múlt hétfőn egy romániai iskolában, hogy az érettségi bonyodalmak nélkül menjen.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az eset ugyan több mint egy hete történt, az erről készült videófelvételek csak most láttak napvilágot. A nyilvánosságra került felvételek szerint a fiatal fiú gyanútlanul tért be az osztályterembe, ahová egy csendőr követte. A férfi többször megütötte, lökdöste a tanulót, mindennek pedig még legalább tízen szemtanúi voltak - írja a Maszol.

A csendőr azt mondta, móresre akarta tanítani a fiút amiatt, hogy szidalmazta őt. A gyermek szülei és a Román Csendőrség azonban nem hagyta annyiban a történteket. A szülők feljelentették a férfit, az országos csendőrség pedig elfogadhatatlannak tartotta a viselkedését. Az elkövető 2005 óta dolgozik csendőrként, az ügy hatására benyújtotta lemondását.