KÜLFÖLD

Rob­ba­nás a temp­lom­nál: ha­tás­ta­la­ní­tás köz­ben halt ször­nyet egy tűz­sze­rész

A házi ké­szí­tésű bom­bát is­me­ret­le­nek he­lyez­ték el egy kopt temp­lom kö­ze­lé­ben.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Egy rendőrségi tűzszerész életét vesztette, amikor hatástalanítani próbált egy robbanó szerkezetet, amelyet ismeretlenek egy kopt templom közelében helyeztek el Kairó egyik keleti elővárosában szombaton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A házi készítésű bombát a Szűz Mária templom mellett találták a rendőrök egy kézitáskában, két nappal a kopt karácsony előtt. A tűzszerész megpróbálta hatástalanítani a szerkezetet, amely azonban felrobbant. A tűzszerész életét vesztette, és legalább két katona megsebesült. A rendőrség lezárta a templom környékét. Eddig senki nem jelentkezett a merénylet megtervezőjeként - írja az MTI.

Az egyiptomi koptok, akik a Közel-Kelet legnépesebb és egyik legősibb keresztény közösségét képviselik, évek óta a radikális  iszlamisták megtorlásainak célpontjai. A közösség tagjai az elmúlt években számos támadás áldozatai voltak. Tavaly novemberben például kopt keresztény zarándokokat szállító buszra támadtak fegyveresek, legalább heten meghaltak, tizenkilencen megsebesültek. Akkor az Iszlám Állam vállalta a tettet.