KÜLFÖLD

Ha­lá­los fer­tőző be­teg­sége van a fi­a­tal nőt meg­erő­sza­koló mig­ráns­nak

Va­ló­szí­nű­leg soha nem fogja el­fe­lej­teni a ször­nyű­sé­ge­ket az a len­gyel nő, akit négy af­ri­kai mig­ráns erő­sza­kolt meg bru­tá­lis módon az olasz ten­ger­par­ton. A 26 éves ál­do­zat még fel sem épült, máris újabb sok­koló hír ér­ke­zett: az egyik tá­ma­dója TBC-ben szen­ved.
  • Szerző: WM

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint csak 2015-ben 1,4 millió ember halt meg világszerte tuberkulózisban. A tuberkulózis olyan fertőző betegség, amely leggyakrabban a tüdőt támadja meg, és az esetek nagy százalékában halálos a végkimenetele. Mint az olasz lapok beszámoltak róla, ebben a súlyos betegségben szenved az a 20 éves afrikai migráns is, aki társaival egy lengyel turistát brutálisan megerőszakolt Riminiben a tengerparton: az olasz sajtó sok esetben egyszerűen állatnak nevezte az elkövetőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 20 éves fiatalt az őrizetbe vétele után egészségügyi vizsgálatoknak vetették alá. Ekkor derült fény a TBC-s megbetegedésre. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy áldozata is elkapta-e a fertőző betegséget  - írja a krone.at.

Mint arról a is részletesen beszámolt, egy lengyel pár a vakációja utolsó óráit töltötte, amikor három férfi megtámadta őket. A pár férfi tagját az eszméletlenségig verték, majd kifosztották, a nőt pedig többször csoportosan megerőszakolták.

Az egyik nemi erőszakkal gyanúsított afrikai migráns.
Az egyik nemi erőszakkal gyanúsított afrikai migráns.

Ugyanezen a hajnalon az illegális bevándorlók még egy Peruból érkezett transzszexuálist is megerőszakoltak. Az ő esetében szintén kérdéses, hogy elkapta-e a TBC-t.