SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nézd: Velük fo­tóz­ko­dott Bu­da­pes­ten Ricky Mar­tin

Ricky Mar­tin fo­gadta el­ső­ként az UNICEF Ma­gyar­or­szág új, Ki­látó Él­mény­prog­ram­já­ban részt­vevő fi­a­ta­lo­kat.

Ricky Martin, aki egyben az UNICEF jószolgálati nagykövete is – budapesti koncertje előtt találkozott hátrányos helyzetű 12-17 év közötti tinédzserekkel.

"Nyugodjatok meg, felejtsetek el mindent, táncoljatok, akkor is, ha nincs meg a ritmus és énekeljetek, akkor is, ha nem tudtok spanyolul”

– mondta a fiataloknak Ricky Martin, aki aziránt is érdeklődött, hogy a gyerekek közül ki, mivel szeretne foglalkozni a jövőben.

Szerintem fontos, hogy legyen egy terv, amit akár tízszer is megváltoztathatsz, de segít összpontosítani a lényegre

– tanácsolta az énekes. A gyerekek kérdésére azt is elmondta, hogyan lett az UNICEF nagykövete.

"Tizenkét éves voltam, amikor elkezdtem a zeneiparban dolgozni. Csatlakoztam egy együtteshez, ami elég híres volt akkoriban Latin-Amerikában. Az első turnénk Brazíliába vezetett, az UNICEF pedig kinevezett bennünket ifjúsági nagykövetének. Az volt az első turném, az első találkozásom a közönséggel és az első alkalom arra, hogy a zenén keresztül beszélhessek azokról a dolgokról, amelyek igazán foglalkoztatnak. A fiatalság nemcsak a jövő, hanem a jelen is egyben. A zene egy tökéletes eszköz, hogy azoknak a nevében beszéljünk, akiket amúgy nem hallgatnak meg”

– magyarázta Ricky Martin, aki már rengeteg fiatalnak adta át a zene és úgy általában a művészetek szeretetét, ők aztán maguk is zenészekké váltak és továbbadták tudásukat.

Eközben a címlapon
Ricky Martin jó tanácsokat adott
Ricky Martin jó tanácsokat adott

Amikor Ricky Martin meghallotta, hogy milyen sokan táncolnak a csoportból, felajánlotta, hogy két fiatal követheti őt a színpadra. A jelentkezők közül kisorsolta a szerencséseket, akik a teli Aréna előtt bizonyíthatták tudásukat. A Kilátó Élményprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy hátrányos helyzetű fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.