RIPOSTER

Ret­te­ne­tes dolog de­rült ki a thai­földi bar­lang­ból men­tett gye­re­kek­ről

A ti­zen­két fiú és edző­jük kór­házi ka­ran­tén­ban van, ahol vizs­gál­ják őket. Az or­vo­sok sze­rint a föld alatti ha­sa­dék­ban töl­tött ti­zen­hét nap alatt meg­fer­tő­ződ­het­tek.
  • Szerző: RIPOST

Ahogy a is beszámolt róla, a thaiföldi barlangból mentett tizenkét fiú és edzőjük kórházi karanténban van, ahol vizsgálják őket. Az orvosok szerint a föld alatti hasadékban töltött tizenhét nap alatt megfertőződhettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az edző és a gyerekek is azt mondták, semmilyen élőlénnyel nem találkoztak, óvatosságból az ilyenkor előírt legalább két hétig tartó, elzárt egészségügyi megfigyelést, karantént alkalmazzuk

– közölte dr. Jesada Chokedamrongsuk egészségügyi miniszter.

Egy bangkoki laboratórium végzi a srácok vérelemzését, amelynek eredményét még nem kaptuk meg.
Fotó: Twitter

A Blikk beszámolója szerint a gyerekek számos betegséget elkaphattak, ezért tüzetes vizsgálatra van szükség.

"Az ebolához hasonló koronavírus, a nepah kórokozót hordozó emlős állatok harapása veszettséget okozhat, ezért, elővigyázatosságból, a fiúk és edzőjük megkapták a három oltásból álló megelőző sorozatot. Tünet a fejfájás, láz és légzési zavarok, de halál is bekövetkezhet. Betegséget hordoz egy gombafertőzés is, a hisztoplazmózis, amely olyan talajokban található meg, amelyek denevér- vagy madárürülékkel szennyezettek"

– mondta Szlávik János infektológus a lapnak.