KÜLFÖLD

Ret­teg­nek az oszt­rá­kok a mig­rá­ci­ó­tól

Az oszt­rák la­kos­ság döntő több­sége el­uta­sítja a tö­me­ges mig­rá­ciót, egye­bek mel­lett fél­nek a köz­biz­ton­ság rom­lá­sá­tól is. A vál­ság ke­ze­lé­sé­ben si­ke­re­sebb­nek tart­ják a ma­gya­ro­kat, mint Brüsszelt. Szá­zad­vég fel­mé­rés.
  • Szerző: Ripost

Az osztrák emberek véleményéről készített kutatást a Századvég Alapítvány. Céljuk az volt, hogy megismerjék, mit gondolnak az Európai Uniót érintő migrációs helyzetről.

Kiderült, hogy az osztrák társadalom jelentős többsége (85 százalék) aggasztónak tartja az Ausztriát érintő illegális migrációt. Mindössze az osztrákok 13 százaléka nem aggódik emiatt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ami a migrációval kapcsolatos várakozásokat illeti, a megkérdezett osztrák lakosok több mint háromnegyede (76 százalék) tart attól, hogy a következő évtizedben tömegesen fognak migránsok Afrikából Európába érkezni.Az osztrákok 74 százaléka a muszlimok növekvő számát is aggasztónak tartja Európában.

Az osztrák lakosság döntő többsége kifejezetten borúlátó a tömeges migráció Ausztriát érintő gazdasági, biztonsági és kulturális hatásaival kapcsolatban. A megkérdezettek közel háromnegyede (74 százalék) szerint a bevándorlás kezelése komoly anyagi terhet jelent a fogadó országoknak.

Kiemelkedően magas, 70 százalék azok aránya, akik szerint a bevándorlás megengedése megváltoztatja Ausztria kultúráját, és majdnem ugyanennyien vélekednek úgy, hogy a bevándorlási hullám növeli a bűncselekmények számát a jövőben, sőt, 63 százalékuk szerint növeli a terrorizmus veszélyét is.

Az osztrák állampolgárok egyértelműen elutasítják Soros György migrációval kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 73 százaléka nem támogatja és csupán 10 százaléka támogatja azt, hogy az Európai Unió évi 1 millió menedékkérőt fogadjon be.

Eközben a címlapon

Az osztrák lakosság 61 százaléka szerint a közép-kelet-európai országok, tehát a magyarok is jobban kezelik a migrációs válságot, mint Brüsszel.