RIPOSTER

Ki­de­rül­tek a leg­fon­to­sabb rész­le­tek az esti fő­vá­rosi lö­völ­dö­zés­ről

Szerda este a VIII. ke­rü­let­ben ra­ga­dott fegy­vert és lőtt rá több­ször is egy au­tóra egy férfi.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Elfogták azt a támadót, aki gáz-riasztópisztollyal lőtt rá egy férfira a főváros VIII. kerületében található Magdolna utcában szerda este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökre virradóra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség hajnalban még azt írta, a lövöldözőnek két társa volt és mindhárom férfit elfogták. Csütörtök délutáni közleményükben a korábbi információkat pontosítva kifejtették: a VIII. kerületi rendőrkapitányságon egy férfi bejelentette, hogy a Magdolna utcában egy vita után egy számára ismeretlen férfi több lövést adott le az autójára. A helyszínen kiderült, hogy két nő veszett össze egy kutya miatt. Az egyik asszony a vejét, a másik pedig a férjét hívta segítségül.

A sértett éppen el akart indulni a kocsijával, amikor a nő férje több lövést is leadott az autóra. Az eset során nem sérült meg senki.

A rendőrök a 33 éves budapesti R. Jánost a VIII. kerületi Orczy úton elfogták, megtalálták nála az engedély nélkül tartott gáz-riasztófegyvert. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem kezdte meg jogerős büntetését, ezért a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A kerületi rendőrkapitányság R. János ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást - írja az MTI.