KÜLFÖLD

Biz­ton­sá­gos lesz a re­pü­lés, nincs többé bomba a gé­pe­ken?

To­vábbra is köz­ponti téma az ame­ri­kai kor­mány szá­mára a re­pü­lés­biz­ton­ság: most fi­no­mí­tani pró­bál­ják azt a sza­bá­lyo­zást, mely sze­rint a kül­föld­ről ér­kező re­pü­lők utas­te­rébe az uta­sok nem vi­het­nek fel lap­to­pot vagy éppen tab­le­tet - emi­att ugyanis ha­tal­mas vita rob­bant ki.
  • Szerző: KF

A belügyminisztérium közleménye szerintannak a 280 reptérnek, melynek közvetlen járatai vannak az Egyesült Államokba, három hetük van arra, hogy megfelelő bombaszkennereket helyezzenek üzembe az ellenőrző pontoknál. Ezek az eszközök ugyanis kimutatják, ha az elektronikai készüléket bombává alakították át, így pedig az ártatlan utasoknak nem kéne megválniuk laptopjuktól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel azonban még a folyamatnak nem lesz vége, a kormány további biztonsági intézkedések bevezetését követeli – ezek megvalósítására azonban már 4 hónapot adnak a külföldi reptereknek. Az új szabályok az utasok és poggyászuk szigorúbb átvizsgálását célozzák, azért, hogy megvédjék a repülőket a terrortámadásoktól, valamint hogy megelőzzék a terroristák beszivárgását az országba.