KÜLFÖLD

Rend­őrö­ket ütött és rú­gott ez a férfi, "nem­zeti hős" lett

Min­denki erről be­szél Fran­cia­or­szág­ban. A 37 éves Ch­ri­stophe Dett­in­ger fél­ne­héz­sú­lyú baj­nok szin­tén részt vett a sár­ga­mel­lé­nye­sek tün­te­té­sén. Akár bör­tönbe is ke­rül­het.
  • Szerző: SZM

A sárgamellényesek hétvégi tüntetésén rész vett egy már visszavonult, félnehézsúlyú francia bokszbajnok, a 37 éves Christophe Dettinger is, aki egymás után kétszer hódította el a trófeát, 2007 és 2008-ban.

A Szajna egyik hídján készült az a videó amely a Blick.ch oldalán látható.Ezen világosan kivehető, hogy a rendőrök és a sárgamellényesek keményen ütik és rúgják egymás. Dettinger ütéseit egy műanyag pajzs kivédte, de tény, hogy egy földre esett rendőrbe többször is belerúgott.

A hatóságok előbb nem tudták, hogy kiről van szó, csak azt közölték, hogy a földre esett rendőr megsérült .

Hétfőn a bokszoló előbb feltett az internetre egy videót, majd maga ment be a rendőrségre, ahol őrizetbe vették.

A videóban többek között ezt mondta: “Láttam az elnyomást, láttam a rendőrséget, amely gázt használ ellenünk. Láttam, hogy a rendőrség bántalmazott embereket. Láttam, hogy az emberek megsérültek, láttam nyugdíjasokat gázzal befújni, láttam egy csomó dolgot...

Még a legjobb esetben is pénzbüntetésre fogják ítélni, de akár börtönt is kaphat. Már7707 személy pénzzel is támogatta a “nemzeti hőssé” lett férfit és 115 ezer eurót küldtek neki. Ez eddig 37 millió forint.

Eközben a címlapon