KÜLFÖLD

Ré­mü­let a lon­doni re­pü­lő­té­ren! 25 cen­tis ké­sek­kel ha­do­ná­szott egy férfi

A Gat­wick egyik ter­mi­nál­ját tel­je­sen ki­ürí­tet­ték mi­atta. El­ké­pesztő, mi min­den de­rült ki a 30 éves férfi­ről ma dél­utá­nig. Videó!
  • Szerző: SZM

Egy hatalmas termetű, szakállas és szemüveges férfi okozott pánikot London Gatwick repülőterén hétfőn a déli órákban. Miután megjelent és két nagyméretű késsel hadonászni kezdett, többen is riasztották a rendőröket, a déli terminált pedig teljesen kiürítették.

Amint a Sun oldalán itt lévő videón is látható, a férfihez érkező első két rendőrnél sokkoló pisztoly is volt, úgyhogy közelharc helyett ezzel terítették le őt.

Akkor még nem is tudhatták, hogy mennyire veszélyes! Az egyik utasnak egy reptéri alkalmazott azt mondta, hogy a támadó korábban ott dolgozott, tehát jól ismerte a helyszínt. A 21 éves Callum Oldfield utóbb elmondta az Independentnek, hogy a férfi valahol a szomszédban lakott és éppen az eset előtt beszélt vele a West Sussex-i Ifield buszmegállóban.

Megkérdezte tőle, hogy hogy van és mi van a lapos dobozában. Mire az illető azt mondta: "Megyek mészárolni Gatwickbe és mindenkit meg fogok ölni!”

Egy ilyen mondatot persze nehéz rögtön komolyan venni, de Oldfield felhívta a rendőrséget és figyelmeztette őket. Mint utóbb kiderült, a meg nem nevezett 30 éves férfi a személyzetnek fenntartott részen tudott behatolni és az egyenként 25 centis hosszú késeket valóban a lapos dobozból vette elő.

Ma délutánra a rendőrség azt is elmondta a DailyMailnek, hogy a Crawleyból származó férfit nem gyanúsítják terrorcselekménnyel, sőt még vádat sem fognak ellene emelni, mert kiderült, hogy speciális pszichiátriai kezelés alatt áll.