RIPOSTER

Ré­misztő te­te­mek: Kobra és skor­pió buk­kant fel a la­kó­te­le­pen

Mér­gező ál­la­to­kat ta­lál­tak Bu­da­pes­ten, a vad­ál­lat­be­fogó sze­rint va­laki a kör­nyék­be­li­e­ket akarta ri­o­gatni.

Hátborzongató látvány tárult egy Pest megyei férfi elé, amikor sétálni indult Százhalombattán: kígyó és skorpió tetemére bukkant egy vízelvezető árokban. A két állat nagyon furcsa pozícióban volt, úgy tűnt, mintha a hüllő megtámadta volna az ízeltlábút. Az persze egyáltalán nem életszerű, hogy mindez megtörténjen Magyarországon. A furcsa jelenséget végül hazánk egyetlen vadállatbefogója vizsgálta meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A Facebookról értesültem az esetről, de egyből arra gondoltam, hogy az állatok tetemét valaki beállította a képen látható pozícióban.

Beszéltem a megtalálóval, aki hétfőn hozta el hozzám a kígyót és a skorpiót – mondta a -nak Both Zoltán.

Furcsa pózban a két állat
Furcsa pózban a két állat
Fotó: Facebook

Az ismert vadállatbefogó megvizsgálta az állatokat, végül kiderült, hogy valaki csupán rossz tréfát akart űzni a járókelőkkel.

Az állatok egy Délkelet Ázsiában kedvelt alkoholos italban voltak, valaki pedig riogatni akarta az embereket azzal, hogy a kobrát és a skorpiót kitette egy jól látható helyre.

Úgy tudom, hogy keleten még élve teszik bele a szerencsétlen állatokat az üvegbe, a turisták közt nagyon népszerű ez a rítus – reagált a -nak a vadállatbefogó, aki a megtalálónak azt javasolta: tegye fel a skorpió farkába harapó kobrát a polcra, őrizze meg emléknek.

A klasszikus kígyóbor őshazájának Vietnám tekinthető, de elterjedt napjainkban többek között Koreában, Laoszban és Thaiföldön. A bor alapja rizspárlat, valamint egy hihetetlenül pikáns fűszerkeverék: ebben áztatják a kobrát, illetve bizonyos esetekben helyeznek mellé skorpiót is. A magas alkoholtartalom teljes mértékben megsemmisíti mind a kígyó, mind a skorpió mérgét.