NÍNÓ

Ra­vasz trük­kel fosz­tot­ták ki az in­ter­ne­ten tár­sat ke­reső em­be­re­ket

Ami­kor a pá­rocska le­bu­kott, a férfi egy másik nővel foly­tatta a csa­lás­so­ro­za­tot. Mind­hár­man rend­őr­kézre ke­rül­tek.
  • Szerző: Ripost

A csaló trió azt hirdette, azért keres magának éjszakára partnert, hogy kellemesen töltse el a szabadidőt. Ám az események a személyes találkozókon nem várt fordulatot vettek: az áldozatok váratlanul álomba szenderültek, és amíg aludtak, addig kifosztották őket.

Először tavaly nyáron tett bejelentést egy férfi arról, hogy miután megérkezett a lakására a partnerkereső házaspár, ittak abból a borból, amit magukkal hoztak, de az alkohol nagyon gyorsan a fejébe szállt, majd elaludt, és ezalatt ellopták a mobiltelefonját és a töltőjét.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

"Sajnos a sértett a poharat elmosogatta, mielőtt megvizsgálhattuk volna, azonban az igaz­ságügyi toxikológus szakértő nagyobb mennyiségű nyugtatószer jelenlétét mutatta ki a vizeletéből. Méghozzá olyanét, amilyet ő egyáltalán nem szed" - mondta Kisbakonyi Bálint hadnagy, a XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója.

Kisbakonyi Bálint hadnagy
Fotó: Police.hu
Kisbakonyi Bálint hadnagy Fotó: Police.hu

A csaló páros férfi tagját, a budapesti H. Árpádot tavaly novemberben elfogták, ekkor megnevezte társát, P. Erzsébetet, akit szintén elkaptak a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy több áldozat is van. Egyikük arról tett bejelentést a III. kerületi rendőrségen, hogy több százezer forintos kárt okoztak neki: karórák, mobiltelefon, napszemüveg, dohány és készpénz is eltűnt, miután a csaló páros nála járt. Az ő szervezetében egy "kristály" elnevezésű szert mutattak ki a vizsgálatok.

Kiderült, hogy H. Árpád az utolsó találkozóra egy másik nővel érkezett, akit szintén azonosítani tudtak a rendőrök, és országos elfogatóparancsot adtak ki ellene. Sz. Nikoletta végül február elején  bukott le egy igazoltatás során a VIII. kerületben.

Eközben a címlapon

 A XVI. kerületi rendőrök öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyezéssel elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a trió ellen - írja a Police.hu.  Mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásban várja a büntetőeljárás lefolytatását.