BIZARR

Ré­m­álom az ak­vá­ri­um­ban: Mé­te­res ten­geri fér­get ta­lált ta­ka­rí­tás köz­ben!

Majd­nem szív­ro­ha­mot ka­pott az a férfi, aki ak­vá­rium tisz­tí­tása köz­ben egy több, mint egy­mé­te­res, ré­misztő ten­geri fé­reg­gel né­zett far­kas­sze­met, ami éve­kig a ko­ral­lok közt rej­tőz­kö­dött...

Már eléggé koszos volt az akvárium üvege, így a tulajdonosa úgy döntött, hogy nagytakarítás keretében kitisztítja azt, és egyben az üveget is megpucolja. Azonban a legrosszabb rémálma vált valóra, amikor az elmozdított korallok közül, egy 120 centis, undorító tengeri féreg tekergőzött elő. 

A foltos Bobbit féreg 2 évvel azelőtt kerülhetett az akváriumba, amikor még csak 1-2 centis poronty volt. Alighanem az egyik dekorációnak szánt élő korallban rejtőzködött. Két év alatt azonban 120 centisre nőtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez a külünösen visszataszító lény kisebb halakkal és korallokkal táplálkozik, pont ideális volt neki az akvárium ökoszisztémája. A tulajnak csak az tűnt fel, hogy néha eltűnik egy-egy hal, és a korallok is lassan pusztulnak. A rejtőzködő életmódot folytató féreg pedig általában dekoráció alatt húzta meg magát... vadászni is így szokott, ki-ki csap a rejtekéből a zsákmányra.

A gusztustalan élőlény ráadásul még veszélyes is. Áldozatait akár képes ketté is fűrészelni testével. Ráadásul mérgező a harapása. Akár nálánál sokkal nagyobb élőlényekre is rátámad. A melegebb óceáni vizekben egy métertől, akár három méteresig is megnőhet. Belegondolni is rémálom, mi lett volna, ha kinövi az akváriumot...