INSIDER

Rég nem tör­tént ilyen a Vár­ban, le­zár­ják a Bécsi kaput

Csak­nem egy hó­napra le­zár­ják a Bécsi kaput a Budai Vár­ne­gyed­ben épí­tési mun­ká­la­tok miatt. A kapun csak gya­lo­go­san vagy ke­rék­pár­ral lehet át­jutni, így a 16-os, 16A és 116-os busz, va­la­mint a 916-os éj­sza­kai busz köz­le­ke­dé­sé­ben is vál­to­zás vár­ható.
  • Szerző: Ripost

Március 18-án csaknem egy hónapra, április 15-ig lezárják a Budai Várnegyedben a Bécsi kaput, így azon csak gyalogosan vagy kerékpárral lehet átjutni. A korlátozásra építési munkálatok miatt van szükség.

A lezárás több buszjárat közlekedését is érinti, így változás lesz a 16-os, 16A, 116-os és 916-os buszok menetrendjében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Sulyok László

Míg a 16-os busz a Deák Ferenc tér és a Bécsi kapu tér között közlekedik majd, addig a Széll Kálmán tér és a Fény utcai piac irányából a 16A és 116-os járat közlekedik a Bécsi kapu előtt kialakított ideiglenes megállóig, a Lovas út kereszteződéséig. A 916-os éjszakai járat két részre osztva közlekedik az Uránia és Bécsi kapu tér, valamint a Lovas út és Széll Kálmán tér között. Az autóbuszok közötti átszállás a Bécsi kapun át gyalogosan lehetséges – olvasható a BKK közleményében.