OLDALVONAL

Drasz­ti­kus dön­tés: véget vet­nek a nép­szerű ver­seny­nek

Za­már­di­ban lesz az utolsó előtti futam. Már az idei sze­zon is rö­vi­debb lesz a ter­ve­zett­nél. A szer­ve­zők sze­rint nem von­zott elég ér­dek­lő­dőt.
  • Szerző: vav

Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja. Július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét - közölte az MTI.

Idén először nem Budapesten rendezik a magyar versenyt
Idén először nem Budapesten rendezik a magyar versenyt
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Red Bull szerdán honlapján jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a műrepülős vb-t, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt.

"Ezek az események a világ legkivételesebb pilótáinak adtak lehetőséget arra, hogy alacsony repülési magasságban, nagy tempóban bemutatott extrém manőverekkel mérjék össze tudásukat"

- írta közleményében a Red Bull.

A sorozat megszüntetését az osztrák cég azzal indokolta, hogy bár az Air Race a legmagasabb minőségű sportrendezvények egyike, mégsem vonzott olyan nagy létszámú érdeklődőt, mint más, a Red Bull által rendezett világesemények.

A műrepülős vb-sorozat június közepén az oroszországi Kazanyban folytatódik, majd a Balatonra, Zamárdiba látogat a mezőny július 13-14-én. Az utolsó Red Bull Air Race-viadalt Japánban rendezik szeptember elején.

Eközben a címlapon
Fotó: MTI

A magyarországi futamra 13. alkalommal kerül sor, ez rekord a sorozat történetében, ugyanakkor most először nem Budapest lesz a helyszín, miután február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.

Az idei szezon február elején Abu-Dzabiban indult, eredetileg nyolc versenyből állt volna, de a mostani közlemény szerint már csak három helyszínen, Oroszországban, Magyarországon és Japánban lesz futam.