TÜZELŐÁLLÁS

Csúcs­ta­lál­kozó, Ney­mar el­ad­hatja magát a Real Mad­rid­nak

Ney­mart hetek óta a Real Mad­rid­dal hoz­zák kap­cso­latba. A bra­zil sztár szer­dán a spa­nyol fő­vá­ros­ban lép fel.
  • Szerző: mv

Hatalmas rangadóval folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, hiszen szerdán, 20:45-kor a címvédő Real Madrid a sztárok sorát felvonultató Paris Saint-Germaint fogadja. Eközben az FC Porto a Liverpoollal meccsel. A az esélyeket vette számba.

Neymart hetek óta a Real Madriddal hozzák kapcsolatba (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Neymart hetek óta a Real Madriddal hozzák kapcsolatba (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Real Madrid-PSG

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Óriási várakozás előzi meg a párharcot. Külön pikantériája az ütközetnek, hogy a párizsiak játékosát, Neymart hetek óta a Real Madriddal hozzák kapcsolatba. Boldog-boldogtalan arról nyilatkozik, hogy a brazil sztár hamarosan a királyi gárdánál folytatja pályafutását. Ha a brazil jól teljesít, azzal közelebb kerülhet a spanyol gárdához.

Ráadásul az is felmerült, hogy cserébe Cristiano Ronaldo a PSG-hez szerződik. A két klasszis most szembekerül egymással, míg a színfalak mögött a vezérek tovább egyezkedhetnek róluk. Az utóbbi két BL-idényt a Real Madrid nyerte, vagyis a rutin teljes mértékben mellette szól.

Ha azonban a mostani szezonból indulunk ki, akkor a PSG meggyőzőbbnek tűnik: fölényesen vezeti a bajnokságot, míg a Real csak a negyedik helyen áll. Egy hajszállal mégis a madridiak az esélyesebbek.

Cristiano Ronaldo érkezhet Neymar helyére Párizsba (Fotó: AFP/Europress Fotóbázis)
Cristiano Ronaldo érkezhet Neymar helyére Párizsba (Fotó: AFP/Europress Fotóbázis)
Fotó: AFP

FC Porto-Liverpool

Eközben a címlapon

Az FC Porto és a Liverpool korábban négyszer találkozott egymással a BL-ben, és a portugálok egyszer sem tudtak nyerni. Ezúttal sem szólnak mellettük az esélyek, az angolok erősebbnek tűnnek. Ráadásul a Liverpoolnál játszik az a Mohamed Salah, aki óriási formában teljesít, az utóbbi hét tétmeccsén nyolc gólt szerzett, és összesen 22 gólt számlál az angol ligában.

A portugáloknál nincs hozzá mérhető klasszis a támadósorban, a védelmük viszont szenzációs, hiszen 21 bajnoki meccsen mindössze tíz gólt kaptak. A Liverpool ebben az idényben 19 tétmérkőzést játszott idegenben, és ötször – köztük vasárnap a Southampton ellen – nem kapott gólt. Ha Portóban sem kapnak, az továbbjutást érhet.