TÜZELŐÁLLÁS

Ez meg­ren­geti a fo­ci­vi­lá­got: bun­dázó Real-sztá­ro­kat tar­tóz­tat­tak le

Bom­ba­hír jött Spa­nyol­or­szág­ból, óri­ási balhé tört ki fo­ga­dási csa­lás miatt. Több volt Real Mad­rid-já­té­kos is érin­tett.
  • Szerző: vav

A spanyol rendőrség több élvonalbeli és másodosztályú labdarúgót letartóztatott fogadási csalás miatt - jelentette az MTI.

Raúl Bravo (balra) sokáig Zidane csapattársa volt, hat évig játszott a Real felnőttcsapatában
Raúl Bravo (balra) sokáig Zidane csapattársa volt, hat évig játszott a Real felnőttcsapatában
Fotó: AFP

A hatóság egyelőre nem közölt részletes információkat a keddi akcióval kapcsolatban, de az EFE spanyol hírügynökség úgy tudja: több mérkőzést is befolyásoltak az elkövetők az első és másodosztályú spanyol bajnokságban.

Az EFE szerint a Real Madrid két korábbi játékosa, Raúl Bravo és Borja Fernández is érintett, továbbá a királyiaknál nevelkedett Carlos Arandát is megnevezi, aki több csapatban is megfordult a Primera Divisiónban. 

Eközben a címlapon

A brit Daily Mail úgy értesült, hogy a korábbi Leeds-légiós, jelenleg a Getafe kölcsönjátékosaként szereplő Samuel Sáizt is lekapcsolták. Ő szintén a Realban nevelkedett.

A focistákon kívül több más klubtisztviselő mellett Agustín Lasaosát, a Huesca elnökét is letartóztatták.

Az El Periodico című napilap konkrét mérkőzéseket is megemlít, amelyeket befolyásoltak és amelyekre az elkövetők a 888 és az Unibet sportfogadó oldalakon fogadtak. Az egyik a La Liga idei utolsó fordulójában, azaz a tíz napja lejátszott Valladolid-Valencia (0-2) összecsapás, a másik a tavaly májusban rendezett Huesca-Gimnastic de Tarragona (0-1) másodosztályú találkozó.

A második vonalból tavaly másodikként feljutott Huesca, miután bebiztosította élvonalbeli szereplését, kikapott az utolsó két fordulóban, idén viszont sereghajtóként búcsúzott az első osztálytól.