KIAJOBB

Óri­ási esély, ma­gya­rok tör­nek Eu­rópa csú­csára

Óri­ási le­he­tő­ség előtt áll az RB Le­ip­zig a lab­da­rúgó Eu­rópa-li­gá­ban. A Gu­lá­csi Pé­ter­rel fel­álló német csa­pat a Na­po­lit fo­gadja.
  • Szerző: mv

Az RB Leipzig okozta az első forduló legnagyobb meglepetését az EL-ben, hiszen egy hete 3-1-re nyert a Napoli otthonában. A német csapat fél lábbal a legjobb 16 között érezheti magát, de a remek eredmény ellenére sem bízzák el magukat.

Lőw Zsolt (balra) kielemezte a Napoli játékát
Lőw Zsolt (balra) kielemezte a Napoli játékát

A csütörtöki visszavágó előtt Lőw Zsolt, az RB Leipzig másodedzője a -nak elmondta, alig alszik, hiszen egy hete Nápolyban játszottak, hétfőn pedig Frankfurtban léptek fel:

EZT OLVASTAD MÁR?

"Feszített a tempónk, hét napon belül ez lesz a harmadik meccsünk. Kedden érkeztünk haza Frankfurtból, azonnal edzettünk, és videón elemeztem a Napoli játékát. Szinte semmit sem aludtam, de ez a többiekre is igaz. Óriási lehetőség előtt állunk, ugyanolyan fegyelmezett játékot kell nyújtanunk, mint az első meccsen."

Gulácsi ismét sokat tehet a lipcsei sikerért (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Gulácsi ismét sokat tehet a lipcsei sikerért (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Az RB Leipzig kapuját csütörtökön is Gulácsi Péter védi, vagyis a csapat magyarokkal lépne a következő körbe.

Az Európa-liga további magyar érdekeltségű mérkőzései közül a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev az AEK Athént fogadja, az első meccsen 1-1-re zártak. Az FK Asztana Kleinheisler Lászlóval a csapatban 3-1-re kikapott a Sportingtól, ma Lisszabonban próbálnak javítani.