BOZÓT

Pu­zsér ki­ug­rik az el­len­zéki ha­jó­ból, egye­dül is indul Tar­lós ellen

A hu­mo­rista fel­füg­gesz­tette a tár­gya­lá­so­kat Ka­rá­csony Ger­ge­lyék­kel, és ki­szállt az elő­vá­lasz­tás­ból. Ki­ásta a csa­ta­bár­dot a régi bal­ol­dal­nak ne­ve­zett blokk ellen.
  • Szerző: RIPOST

Szombaton az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, valamint a Momentum képviselői bejelentették, hogy megvannak az ellenzék közös budapesti polgármesterjelöltjei. Csakhogy ebből kihagyták az LMP-t, a Jobbikot és Puzsér Róbertet.

Vasárnap a főpolgármester-jelölti címre aspiráló humorista megüzente Karácsony Gergelynek, hogyha nem vonják vissza a névsorról való megállapodást, akkor ő lényegében kiszáll a budapesti előválasztásból.

„Azért léptem ki, mert az előválasztás feltétele, hogy minden kerületben koordinálunk. Nemcsak a fővárosban akarunk egy jelöltet Tarlós Istvánnal szemben, hanem valamennyi kerületben egy polgármesterjelöltet szeretnénk” - indokolta döntését Puzsér.

Puzsérék bejelentésének hírére az Origó szerint Vágó István, a DK elnökségi tagja azzal vádolta meg Puzsért, hogy csak az alkalmat kereste arra, hogy visszalépjen az előválasztástól, ahol biztos vereség várt volna rá.

Hommonay Gergely DK-közeli népszónokot pedig annyira kiborította az előválasztás összeomlása, hogy trágárkodva egy forradalom szükségességéről írt közösségi oldalán.

"Mi meg nézünk itt mint a béka a pi...meleg máléban, és várunk az EU-ra, hogy segítsen. Nem fog. Nekünk kell elkergetni a Fideszt. Kellene. De békák vagyunk a pi...meleg máléban"

- vázolta a maga sajátos módján az ellenzék reménytelen helyzetét.

Eközben a címlapon

Szintén az Origó írja, hogy a humorista egyúttal ultimátumot is intézett az általa régi baloldalnak nevezett blokkhoz: semmi sem tántoríthatja el attól, hogy elinduljon a főpolgármester-választáson.