FAZÉK

Pró­bál­tad már a sü­tő­tök ch­ip­set?

Ezt az édes, ro­po­gós, fű­sze­res kü­lön­le­ges­sé­get ki kell pró­bál­nod, most van a sze­zonja!

Egy igazi esti, film mellett ropogtatható, ráadásul egészséges nass a sütőtök chips. Hámozz meg egy 1,5-2 kilós sütőtököt.

EZT OLVASTAD MÁR?

(A  magokat ne dobd ki: finom lehet megpirítva!)

Szeleteld fel a tököt 2-3 mm-es szeletekre. Ízlés szerint szórd meg egy kis fahéjjal, de az ínyencek használhatnak mézeskalács fűszerkeveréket is. A csípős ízeket kedvelők kipróbálhatják a chilipaprika porral kevert cayenne borsot.

Ha van aszalógéped, helyezd a szeleteket a szárító tálcáira és a berendezés teljesítményétől függően szárítsd néhány órán keresztül, amíg a szeletek ropogósra nem száradnak. Ha nincs speciális szárítód, sebaj, sütőben is megsütheted a chips szeleteket. A lényeg, hogy alacsony hőfokon, sokáig szárítsd.

A sütőtök sok rostot és A-vitamint is tartalmaz.