TÜZELŐÁLLÁS

Sors­döntő meccs, Pris­kin győzni megy Por­tu­gá­li­ába

Pris­kin Tamás ki­váló for­má­ban van, ami remek elő­jel a ma­gyar vá­lo­ga­tott soron kö­vet­kező vi­lág­baj­noki-se­lej­te­zője előtt.
  • Szerző: Sz. T.

Mesterhármassal villant az elmúlt hétvégén Priskin Tamás. A 30 éves csatár a -nak elmondta, eddigi legjobb meccsét játszotta a Slovanban, de fél szemmel már a magyar válogatott következő, sorsdöntőnek ígérkező, portugáliai fellépésére figyel.

Priskin Tamás nyolc gólnál jár a szlovák bajnokságban (Fotó: MTI Fotó)
Priskin Tamás nyolc gólnál jár a szlovák bajnokságban (Fotó: MTI Fotó)

- Mit szóltak a válogatott-társak a mesterhármashoz?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Mindig írunk egymásnak, ha valaki gólt rúg, vagy a csapatával fontos győzelmet arat. Többen gratuláltak, senki sem ugratott vagy viccelődött.

- Eddig nyolc gólt szerzett a szezonban. Ez volt a legjobb meccse a Slovanban?

- Igen, kétségtelenül. Nehéz mérkőzésen nyertünk egy rendkívül erős ellenféllel szemben, és az utolsó percben győztes gólt szereztem. Nagyon boldog voltam. Ez volt a harmadik vagy a negyedik mesterhármasom a karrierem során, nem emlékszem pontosan.

- Novemberben megnősült. Talán ez is lendített a formáján…

Eközben a címlapon

- Könnyen lehet! Már az esküvő előtt is minden támogatást megkaptam a páromtól és a családomtól. Ez a háttér nagy szerepet játszik abban, hogy jól kezdtem a szezont.

Priskin Tamás az Eb-n is szerepet kapott a válogatottban (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Priskin Tamás az Eb-n is szerepet kapott a válogatottban (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

- A folytatás sem lesz könnyebb, a magyar válogatottal március 25-én Portugáliában lépnek pályára. Bernd Storck szövetségi kapitány nem kertelt, győzni mennek Cristiano Ronaldóékhoz. Lát erre esélyt?

- Picit lépéshátrányban vagyunk, ezért tényleg szükségünk lesz egy bravúrra. Mikor, ha nem most? Az Eb-n is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól futballozni Portugália ellen, nyerhettünk volna, 3-3-as állásnál óriási helyzetünk volt. Bebizonyítottuk, hogy tudunk helyzeteket kialakítani ellenük és gólt lőni nekik. Ha hasonló mentalitással futunk ki a pályára, mint eddig, akkor a győzhetünk!

- Mondjuk egy Priskin-góllal?

- Bízom benne, hogy ott leszek a keretben. A lényeg, hogy tartsam a formám, a többit meglátjuk.

- A tavalyi Eb-n remek volt a légkör a válogatottnál, pazar volt a hangulat az edzéseken, egységes csapatnak tűntek.

- Ez azóta sem változott. Fontos, hogy a rivalizálás mellett összetartó a válogatott, baráti a viszony, jó a kapcsolat a játékosok között. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy ideális legyen a felkészülésünk. Működjünk, mint csapat, mert akár ez is dönthet egy mérkőzésen. Például Lisszabonban, Portugália ellen…