RIPOSTER

Postára tereli és kiabálva szólítgatja ügyfeleit a Telekom

Megszüntette üzleteiben a befizetés lehetőségét a Telekom. Azzal indokolja a cég a döntést, hogy az elektronikus számlabefizetésre szeretnék ösztönözni ügyfeleiket. Õk azonban inkább maguk választanának a befizetés módjáról.
  • Szerző: Ripost

Hiába szeretnél a Telekom üzleteiben számlát befizetni, az üzlet hoszteszei figyelmeztetnek, hogy nincs rá mód, fáradj át a postára. A döbbent ügyfelek a postán aztán újabb hoszteszekkel szembesülnek, akik - telekomos pult hiányában - a helyiség közepén állva egy papírlappal a kezükben igyekeznek magukra felhívni a figyelmet.

Maga a befizetés aztán már a posta egyik ablakánál zajlik, ahová ha nagy nehezen eljut a Telekom-ügyfél, szinte már a mennyországban érzi magát. A befizetés ugyanis érkezési sorrendben történik, sorszámhúzó azonban nem áll rendelkezésre, így kicsit kőkorszaki körülmények között, egy darab papírra írják fel a neveket a hoszteszek, majd bekiabálásos alapon értesítik őket - nagyjából mint a balatoni hekkárusnál.

Mindeközben az ugyanazon épületben lévő Telekom üzlete üresen kong, a postán kihelyezett sorszámtáblán pedig pörögnek a számok, a befizetni vágyó Telekom-ügyfelek pedig arra várnak - mintegy másfél órán át -, hogy valaki odakiáltsa a nevüket, és végre sorra kerüljenek.

„A Telekom célja, hogy ügyfeleit  a korszerű, gyors és kényelmes online ügyintézésre – így például elektronikus számlakezelésre és -befizetésre - ösztönözze, egyidejűleg csökkentve ezzel az üzletekben az ügyfelek várakozási idejét" - válaszolta a %% kérdésére a Telekom. Mint kiderült, a cég tavaly július óta több ütemben szünteti meg üzleteiben a számlabefizetést.

"Ezzel párhuzamosan településenként változóan vagy a Magyar Posta közeli fiókjaiban, vagy a Lapkerhez tartozó Inmedio és Relay üzletekben biztosítjuk a Telekom számlák személyes befizetésének lehetőségét, jellemzően olyan befizetési pontokon, amelyek az érintett Telekom üzlethez minél közelebb esnek (több esetben a Telekom üzlettel egyazon épületen belül érhetőek el a személyes befizetést biztosító partnerek). A kijelölt üzletekben szerzett tapasztalatok alapján a jövőben további üzletekre is kiterjedhet a változás, amiről a Telekom tájékoztatja majd helyi ügyfeleit" - közölte lapunkkal a Telekom, akik arra a kérdésre, hogy a Telekom erről milyen formában értesítette ügyfeleit, ezt a választ adták:

"A próbaüzembe bevont üzletekben a Telekom a személyes ügyintézést választó

ügyfeleit tájékoztatja az interneten, okostelefonon, a Telekom applikáció,  illetve bankkártya segítségével elérhető online számlafizetési módokról,

valamint a legközelebbi személyes számlabefizetés lehetőségéről partnerei, a Magyar Posta és a Lapker kijelölt üzleteiben. Az érintett üzletekben való helyszíni tájékoztatás mellett a www.telekom.hu oldalon található üzletkeresőben is jelzi a Telekom az érintett üzletek esetében, hogy az ügyfelek számlájukat milyen módon és hol tudják rendezni. Ezen kívül természetesen az Ügyfélszolgálat is rendelkezik a tájékoztatáshoz szükséges információkkal" - írják, elismerve, hogy valójában előfordulhat: az ügyfél már csak akkor értesül arról, hogy nem tud egy adott üzletben befizetni egyik napról a másikra, ha odamegy - és elküldik. Vagy, ha előzetesen tájékozódik az interneten. De azért az nem valószínű, hogy egy évek óta telekomos ügyfél, aki hónapról hónapra ugyanott és ugyanúgy rendezi a befizetéseit, leellenőrizné az interneten, hogy az általa megszokott fizetési mód működik-e még.

A cég elektronikus befizetésre ösztönző akciója már csak azért is meglepő, mert mint korábban arról írtunk is már, hetekig nem is működött az online ügyfélszolgálatuk.

A Telekom közben arról is tájékoztat, hogy változik majd az is, hogy hoszteszek kiáltják be az ügyfelek nevét. Azt azonban még ők maguk sem tudják, hogy mikor. "Az érintett Postán (budapesti Europark) a Telekom tervezi egy további pult üzembeállítását, erről most folynak az egyeztetések a Magyar Postával."

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?