RIPOSTER

Po­kollá vált az influ­enza, ön­gyil­kos­ságba me­ne­kül­nek a be­te­gek az USA-ban

Az év­ti­zed influ­en­za­jár­vá­nya tom­bol az Egye­sült Ál­la­mok­ban. Ren­ge­teg a beteg a kór­há­zak­ban.13 ál­lam­ban is­ko­lá­kat, egye­te­me­ket zár­tak be, így akar­ják meg­ál­lí­tani a vírus ter­je­dé­sét. Még ön­gyil­kos ál­do­za­tok­ról is be­szá­mol­nak a hír­adá­sok.
  • Szerző: ripost

Az amerikai járványügyi központ adatai szerint már 37 gyermek halt meg az influenzajárvány okozta szövődmények miatt. 13 államban bezárták az iskolákat, egyetemeket és mindenhol fertőtlenítenek. Így akarják megakadályozni a járvány további terjedését.

Fotó: MTI

Az idén a már ötven éve jelen lévő H3N2, a hongkongi influenzaként ismert vírustörzs okozza a megbetegedéseket. Az iskolás gyerekek mellett több egyetemista fiatal is belehalt a járvány okozta szövődményekbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 27 éves Katharine Gallagher a bostoni egyetem hallgatója a múlt hét elején influenzaszerű tünetekkel ment orvoshoz, ahol felírták a megfelelő gyógyszereket. A hét végén már jól érezte magát, ám két nap múlva a barátja holtan találta a padlón. Tüdővérzés végzett vele. A járványügyi központ igazgatója szerint az idei influenzaszezon hasonlít a négy évvel ezelőttihez. Akkor 34 millió amerikai betegedett meg és 56 ezer halt meg. Az igazgató szerint az idei számok hasonlóak lesznek. Azt javasolják, hogy mindenki oltassa be magát, de több helyen már oltóanyagot sem lehet kapni.

Ha érdekelnek a részletek kattints ide:

Öngyilkos áldozata is van az influenzának.

Az Indiana államban élő 16 éves Charlie Harp miután megkapta az influenza elleni gyógyszert, azonnal elkezdte szedni.  A fiút néhány nap múlva holtan találták a garázsban. A vizsgálat kiderítette, hogy gyógyszer túladagolásban halt meg. Az orvos által felírt szer ugyanis összetételénél fogva nagy mennyiségben, drogként működik. Charlie nagynénje az orvost hibáztatja, hogy nem figyelmeztette a fiút időben.

A részletekért kattints ide:

Eközben a címlapon