KIAJOBB

Po­koli hajrá, ki lesz a BL leg­jobbja?

Csúcs­meccsek­kel, tö­ké­le­tes pá­ro­sí­tá­sok­kal foly­ta­tó­dik a lab­da­rúgó-Baj­no­kok Li­gája. Bi­zo­nyos szem­pont­ból mind a négy klub ki­emel­ke­dik a többi közül.
  • Szerző: sk

Kedden Tottenham-Ajax, szerdán Barcelona-Liverpool meccseket rendeznek a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Mindkét összecsapás első felvonás, a visszavágókat jövő héten rendezik. Lássuk, melyik csapat miért nyerheti meg a sorozatot.

EZT OLVASTAD MÁR?

Tottenham – A legnagyobb harcosok

A londoni klub tagjai gyakorlatilag másfél éve egyfolytában fociznak, mivel az alapemberek közül rengetegen ott voltak a vébén a legjobb négy között. Az idei BL-ben többször is padlón voltak, de sosem adták fel a harcot: a csoportkörben a Barcelona otthonában menekültek meg és túlélték a Manchester City elleni negyeddöntős drámát is. Az Ajax ellen sem lesz könnyű dolguk, Kane sérülés, Szon pedig eltiltás miatt hiányzik az első meccsről.

A Manchester City ellen Llorente (középen) szerezte a továbbjutást értő gólt (Fotók: Getty Images/Europress)
A Manchester City ellen Llorente (középen) szerezte a továbbjutást értő gólt (Fotók: Getty Images/Europress)

Ajax – A legszebb foci

A sorozat idei meglepetéscsapata, a semleges nézők kedvence a holland gárda. Már a csoportkörben felkaptuk a fejünket arra, amit a Bayern ellen mutattak, de az állunk csak tavasszal esett le. A Real Madrid és a Juventus otthonában jutottak tovább álomszép iskolajátékkal. Teher nincs rajtuk, nekik már a nyolcaddöntő is bravúr volt. De Jong nyártól a Barcelonáé, De Ligt, Ziyech, Neres is jó eséllyel már eladta magát egy topklubba, kérdés, lehet-e ennél is szebb a búcsújuk.

Eközben a címlapon

Barcelona – A legjobb támadósor

A katalán sztárok eddig jószerivel meg sem izzadtak, úgy jutottak el a négy közé. Lionel Messin egyáltalán nem fog az idő, a nyáron 32 éves csatár már 10 gólnál 8 meccsen az idei sorozatban.Játszótársakra sem panaszkodhat, Luis Suárezre, Coutinhóra, vagy éppen Dembelére mindig számíthat, velük a BL legjobb támadósorát alkotja. A legnagyobb esély arra van, hogy Messi megszerzi önmaga ötödik BL-elsőségét, ezzel utoléri Cristiano Ronaldót.

Messi a BL mesterlövésze
Messi a BL mesterlövésze

Liverpool – A legjobb védelem

Tavaly hiába volt csodás támadójátéka a Liverpoolnak, hátul komoly gondban voltak az angolok. Talán ezért állíthatjuk, Virgil van Dijk érkezése a legjobb dolog, ami a Vörösökkel történhetett. A világ legdrágább védője stabilitást adott a csapatnak, ha ő nem dől ki, akkor a Liverpoolnak bárki ellen van esélye. A Barcelona talán erősnek tűnik, de ha a Pool’ meglepetést okoz, akkor a madridi döntőben ők lesznek az esélyesek.

Van Dijkot a Premier League legjobb focistájának választották a játékosok
Van Dijkot a Premier League legjobb focistájának választották a játékosok

A találkozókat az M4 Sport közvetíti.