KÜLFÖLD

Pokolgép! Saját készítésű bombát vitt egy tanuló az iskolába...

A hátizsákja füstölni kezdett, mire pánik tört ki. 1100 diáknak gyorsan el kellett hagynia a tanintézetet. Az Iszlám Állammal szimpatizáló fiatalt tömegpusztító fegyver gyártása címén letartóztatták.
  • Szerző: SZM

Vajon mi visz rá egy “őshonos”, rendezett körülmények között élő, iskolába járó amerikai gyereket arra, hogy az Iszlám Állam
videóit nézegesse, a lobogóját elkészítse és – ami most a hét elején megtörtént Utah államban – bombát gyártson és azt bevigye az iskolába?

Tömegpusztító fegyver gyártása, birtoklása, értékesítése, felhasználása címén tartóztatták le a hét elején az alábbi Twitter képen látható, egyelőre még meg nem nevezett diákot- írta az RT.com.

“Éreztem a bomba füstszagát” - mondta Jack Whalen, egy 17 éves Pine Valley-diák, a helyi médiának. Szerencsére a házilag készített gyilkolószerkezet nem robban fel.

A tanulók körében pillanatokon belül kitört a pánik, miközben 1100 gyereket arra kértek a kiérkező rendőrök és tűzoltók, hogy
azonnal hagyják el az iskola területét.

Jobb híján, a rendőrök egyelőre azt kérik a szülőktől, hogy beszélgessenek el a gyermekeikkel, figyelmeztessék őket a mindennapi élet veszélyeire és szóljanak, ha az internetes ismerkedési oldalakon gyanús bejegyzéseket találnak.