KÜLFÖLD

Po­kol­gép! Saját ké­szí­tésű bom­bát vitt egy ta­nuló az is­ko­lába...

A há­ti­zsákja füs­tölni kez­dett, mire pánik tört ki. 1100 di­ák­nak gyor­san el kel­lett hagy­nia a tan­in­té­ze­tet. Az Isz­lám Ál­lam­mal szim­pa­ti­záló fi­a­talt tö­meg­pusz­tító fegy­ver gyár­tása címén le­tar­tóz­tat­ták.
  • Szerző: SZM

Vajon mi visz rá egy “őshonos”, rendezett körülmények között élő, iskolába járó amerikai gyereket arra,hogy az Iszlám Állam videóit nézegesse, a lobogóját elkészítse és – ami most a hét elején megtörtént Utah államban – bombát gyártson és azt bevigye az iskolába?

Tömegpusztító fegyver gyártása, birtoklása, értékesítése, felhasználása címén tartóztatták le a hét elején az alábbi Twitter képen látható, egyelőre még meg nem nevezett diákot- írta az RT.com.

“Éreztem a bomba füstszagát” - mondta Jack Whalen, egy 17 éves Pine Valley-diák, a helyi médiának. Szerencsére a házilag készített gyilkolószerkezet nem robban fel.

A tanulók körében pillanatokon belül kitört a pánik, miközben 1100 gyereket arra kértek a kiérkező rendőrök és tűzoltók, hogy azonnal hagyják el az iskola területét. Jobb híján, a rendőrök egyelőre azt kérik a szülőktől, hogy beszélgessenek el a gyermekeikkel, figyelmeztessék őket a mindennapi élet veszélyeire és szóljanak, ha az internetes ismerkedési oldalakon gyanús bejegyzéseket találnak.