FAZÉK

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Ez a kis édesség egy igazi főnyeremény, hisz ki ne szeretné a karamellát? Ez a rétegelt gyönyörûség csodás ízharmóniában egyesíti ezt a lebilincselő kedvencet az almával és a finom, morzsás granolával. Bármilyen alkalomra könnyen és gyorsan elkészítheted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

 

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)

Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só

Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa

ELKÉSZÍTÉS

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

Karamellhab:

Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

Karamellszósz:

1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

Almamorzsa:

Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

 

Az édesség összeállítása:

 

1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

5. Folytasd, míg el nem fogy.