Létrehozva: 2018.08.25.

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Ez a kis édesség egy igazi fõnyeremény, hisz ki ne szeretné a karamellát? Ez a rétegelt gyönyörûség csodás ízharmóniában egyesíti ezt a lebilincselõ kedvencet az almával és a finom, morzsás granolával. Bármilyen alkalomra könnyen és gyorsan elkészítheted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

 

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)
  • Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só
  • Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa
  • ELKÉSZÍTÉS

     

     által megosztott bejegyzés,

     

     

    Karamellhab:

    Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

    Karamellszósz:

    1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

    2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

    Almamorzsa:

    Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

     

    Az édesség összeállítása:

     

    1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

    2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

    3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

    4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

    5. Folytasd, míg el nem fogy.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Magyar Péter baklövésén röhög az internet

    origo.hu

    Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

    borsonline.hu

    Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

    magyarnemzet.hu

    Rutinos a 21 éves kínai, ugyanúgy vert ki egy világbajnokot, mint tavaly

    ripost.hu

    Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

    hirtv.hu

    A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

    origo.hu

    Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

    mindmegette.hu

    5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

    ripost.hu

    Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk