FITTFAZÉK

Pi­rí­tósba bújt a tü­kör­to­jás: így lett a hét­vége sztárja

Hogy sze­re­ted a tü­kör­to­jást? Ami­kor még ki­csit fo­lyós a sár­gája? Vagy ami­kor már tel­je­sen meg­kö­tött? Ga­ran­tál­juk, így még biz­to­san nem etted!

A tojás valóságos tápanyagbomba: annyi vitamin és ásványi anyag van benne, mint szinte semelyik más élelmiszerben sem. Reggelire pedig az egyik legjobb választás, hiszen egyenletes marad tőle a vércukorszinted, és délig garantáltan nem akarsz mást enni. A ráérősebb, hétvégi reggelek sztárja lehet ez a finom, sonkás-pirítósos tükörtojás.

Sonkás-pirítósos tükörtojás

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • kevés vaj
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 6 tojás
  • 1/4 csésze kockára vágott sonka
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • kevés apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
Fotó: Pinterest

Így készítsd el:

1.Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra.

2. Vajazd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, és a közepükből pohárral vágj ki egy kisebb kört. Tedd a köröket egy sütőlapra vagy tepsire, a lyukas kenyérszeleteket pedig a másikra.

3. Süsd mindkét sütőlapon 4-6 percig a kenyereket, amíg az aljuk megpirul, majd fordítsd meg őket, hogy a pirított felük nézzen felfelé.

Eközben a címlapon

4. A lyukakba üss bele egy-egy tojást, majd szórd meg sonkával és sajttal.

5. Süsd 5-8 percig, amíg a tojás megköt annyira, amennyire szereted. Ha a kenyérből kivágott köröcskék nagyon megbarnulnának, még mielőtt a tojás megsül, vedd ki őket nyugodtan a sütőből.

6. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.