SIKK

Pil­le­cu­kor haj az új divat

Ko­rall-, pasz­tell- és eper­ró­zsa­szín, na­rancs­szőke, ba­rack bézs - ezek vol­tak 2017 leg­me­nőbb haj­szí­né­nek ár­nya­la­tai. Most pedig itt az új őrü­let a pil­le­cu­kor haj. Íme, a leg­szebb fa­zo­nok.

A szőke, az ősz és a szürke kombinációjakként jött létre ez a haj, amit legszebben a fodrászok tudnak elkészíteni, így otthon nem is nagyon érdemes kísérletezni vele. A három szín dinamikája adja a pillecukor hatást.

Egy dologra azonban ügyelnünk kell, ha ilyet csináltatunk magunknak, az szőkítéssel jár és otthon mindenképpen gondosan ápolni kell. Érdemes szulfátmentes samponnal mosni a hajat. A legtöbb sampon lúgos kémhatású, ezért megnyitja a haj szerkezetét. Emiatt az öblítés közben kimosódnak belőle a színpigmentek. A szulfátmentes sampon viszont úgy tisztít, hogy közben nem bontja meg a hajszerkezetet, ezért óvja a festett szálak színét. A balzsam is legyen enyhén savas kémhatású – a festett hajra való professzionális készítmények általában ilyenek. Szőke hajra való, nem kimosandó ápoló és szárítás után a hajtípusra való olaj használatát javasolják a szakemberek még, ha ilyen frizurát csináltatunk magunknak.

1. Dögös, fehérbe forduló árnyalat

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Legnépszerűbb a halvány csíkos pillecukor

Fotó: 123RF

3. Szőke hajtőből világosodó pille

Fotó: 123RF

4. Szexi ezüstös árnyalat

Fotó: 123RF

5. Vadóc, teljesen fehér rövid frizura

Fotó: 123RF