SHOWBIZ

Nyi­lat­ko­zott az MTVA, erre szá­mít­hat A Dal­ból ki­zárt Pet­ruska

Az éne­kes A Dal 2016-ban egy­szer már gya­núba ke­ve­re­dett, hét­főn pedig pla­gi­zá­lás miatt ki­zár­ták őt az idei szé­ri­á­ból.

Plágiumbotránya ellenére sem tiltja el az MTVA Petruskát A Dal jövőbeni szériáitól.

A közmédia eddig is nagyvonalú volt a dallopást elkövető énekessel szemben: habár a kizárást követő öt napon belül félmillió forint kötbért kellett volna utalnia az okozott károkért, elengedték a büntetést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Az már biztos, hogy Petruska kizárása után Oláh Gergő kapott esélyt arra, hogy népszerű slágere, a Hozzád bújnék szerepeljen A Dal döntőjében és így esélye legyen arra, hogy képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, de vajon mit hoz a jövő?

A megkérdezte az MTVA-t, Petruska jövőbeni lehetőségeiről.

Kiderült, idei hibája ellenére jövőre vagy az azt követő években az énekes újra jelentkezhet A Dalba, feltéve, ha versenydala a szabályoknak megfelelőnek bizonyul.

"A Dal szabályzata nem tartalmaz erre vonatkozó kikötéseket, és az MTVA sem szeretne megbélyegezni senkit, így bárki jelentkezhet, aki megfelel a www.adal.hu oldalon található pályázati feltételeknek" - közölte a -tal a közmédia sajtóosztálya.

Eközben a címlapon

Ez persze még távoli jövő, Petruska pedig bizonyára nem is gondolkodikezen: hétfőn, a kizárása napján kiadott közleménye   szerint rendkívül letörtnek érzi magát.