NÍNÓ

Vér­fa­gyasztó bal­eset: pe­tárda tette tönkre a ma­gyar ti­ni­lány éle­tét

A fi­a­tal lány csak szó­ra­kozni akart a ba­rá­ta­i­val, de né­hány má­sod­perc le­for­gása alatt min­den meg­vál­to­zott.
  • Szerző: ripost

Akár a karrierjét is derékba törheti egy felrobbant petárda annak a gyórói tinilánynak, aki három napja szenvedett súlyos balesetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tizenhét éves Viktóriát a közösségében mindenki ígéretes citeraművészként tartja számon, ám a tini óriási hibát követett el: három nappal ezelőtt a népdalkörös próba után a társaival a helyi könyvtár épülete mellett akarta kipróbálni az interneten rendelt petárdát, ami azonban még az eldobás előtt felrobbant a kezében.

Az orvosok többórás műtéttel sem tudták megmenteni a jobb kezén lévő hüvelyk- és mutatóujját, mindkettőt amputálni kellett.

A baleset annyira megviselte a lány barátait, hogy még mindig sokkos állapotban vannak - tudta meg a Blikk.

"A kamaszok ártatlan játéknak gondolták a petárdázást, majd egyetlen pillanat alatt tragédia lett az önfeledt percekből" – mondta el a Blikknek egy helybéli.

Viktória esetében a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a lány egy külföldi webáruházból rendelte a petárdákat. Lakásán több hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le.

Eközben a címlapon

Petárdát magánszemély nem használhat még az ünnepi időszakban sem, mivel már a birtoklása is szabálysértésnek számít, és 150 ezer forintig terjedő büntetéssel sújtható.