OLDALVONAL

Mil­li­ók­kal let­tek gaz­da­gab­bak a ma­gyar sport nagy ked­ven­cei

Babos Tímea, Liu Sha­o­lin Sán­dor és Már­ton Anita is ko­moly ered­ményt ért el 2018-ban. A di­cső­ség mel­lett mind­hár­man je­len­tős anyagi ju­ta­lom­ban ré­sze­sül­tek. A három spor­toló közül Babos Tímea ke­reste a leg­több pénzt.
  • Szerző: ST

Az atlétika első magyar világbajnoki címét szerző Márton Anita 40 ezer dollárt (kb. 10,1 millió forint) kapott az első helyért Birminghamben. Ehhez jön még a kétévenként rendezett világbajnoki versenyek első helye esetén járó2,5 millió forintos állami támogatás. Márton Anita összesen 12,6 millió forintot kapott a történelmi sikerért.

Márton Anita, az atlétika első magyar világbajnoka
Márton Anita, az atlétika első magyar világbajnoka
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Liu Shaolin nagyot kaszált Pjongcsanban

Februárban a Liu Shaolin Sándor által fémjelzett gyorskorcsolyaváltó ért el szenzációs eredményt, a téli olimpiák történetének első magyar aranyával. Liu Shaolin ennek köszönhetően 28 millió forinttal lett gazdagabb. A 22 éves klasszis emellé még 22 millió forintot gyűjtött össze egyéniben Pjongcsanban, két ötödik és egy nyolcadik helye miatt. Shaolin végül 50 millió forintos bevétellel zárt a téli olimpián.

Liu Shaolin Sándor vezette győzelemre a gyorskorcsolyaváltót
Liu Shaolin Sándor vezette győzelemre a gyorskorcsolyaváltót
Fotó: MTI

Babos százmillió felett idén

Babos Tímeával azonban nem tudnak versenyezni ezen a téren. Első számú női teniszezőnk egyedül többet keresett januárban, mint Márton Anita és Liu Shaolin Sándor együtt. Babos az Australian Openen párosban győzött a francia Kristina Mladenovic oldalán, ezért, és az egyéniben elért eredményért 97 millió forintot kapott. Februárban pedig egy tajvani tornát megnyerve további 10 millió forinttal nőtt a bankszámlája.

Babos Tímea remekül kezdte az évet
Babos Tímea remekül kezdte az évet
Fotó: MTI

A tenisz tehát még mindig az egyik legjobban fizető sport, de persze Márton Anita és Liu Shaolin Sándor sem járt rosszul a sikerekkel.