FÜLES

Pécsi Il­dikó meg­rázó val­lo­mása: Tudom, mikor fogok meg­halni!

A 76 éves szí­nész­nőre rá­jára a rúd az utóbbi idő­ben! Nem elég, hogy a csa­lád­ban zajló pe­res­ke­dés meg­vi­seli, nem­rég kór­házba is ke­rült. Ál­la­po­tá­ról me­sélt la­punk­nak!
  • Szerző: T.B.

Nehéz időszakon van túl Pécsi Ildikó, akit szerencsére már kiengedtek a kórházból, jobban érzi magát. Elárulta, mivel tudja csillapítani rosszulléteit!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Boldog vagyok, hogy újra itthon lehetek! Tetszenek tudni, azért kerültem be a kórházba, mert már öregasszony vagyok! Nem biztos, hogy mindig úgy viselkedem az életben, mint ahogy egy öregasszonynak kellene, de ilyen vagyok. Lehet engem szeretni és nem szeretni

- kezdte lapunknak a Kossuth-díjas művésznő, aki elárulta, miért érzi fontosnak, hogy naponta gondozza gyönyörű kertjét.

"Emlékszem édesanyámra, amikor ilyen korú volt, mint én. Kispárnán, térden állva kapált a kis kapájával. Egyszer azt mondta, hogy üljünk le egy kicsit. Boldoggá tett, hogy végre pihent, pár hónappal utána meghalt. Akkor jöttem rá, ez tartotta édesanyámat életben! Miután letette a kerti szerszámokat, és már csak ült a kisszéken, elment..." – mesélte szomorúan az elismert művésznő, aki ebből a példából okulva dolgozik olyan keményen csodaszép virágoskertjében.

"Addig jó, amíg tudok dolgozni! Addig nincs baj! Örömet okoznak a növényeim, mindegyikhez köt valami szép emlék. Feledtetik a fájdalmat, a rosszulléteket. Egyszóval: az életemet jelenti a kert" – árulta el a -nak a színésznő.