LELKIZŐ

Csú­nya bal­eset érte a nagy­be­teg Pa­u­dits Bélát!

A nagy­be­teg mű­vész még min­dig bor­zal­mas ál­la­pot­ban van, de most van re­mé­nye egy jobb életre.

A saját konyhájában érte baleset Paudits Bélát. A Jászai Mari-díjas színész nekiesett a sütője üvegtetejének, aminek következtében csúnyán megsérült a veséjénél is.

"Egy forintom sincsen, és nagyon rosszul vagyok."

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Szerencsétlenségemre el is estem a konyhában. Egyenesen a sütő üvegtetejére. Iszonyatos fájdalmaim voltak a vesémnél.
Fotó: Markovics Gábor

"Még kórházban is voltam. Folyton orvoshoz járok, és a panaszaim nem enyhültek. Semmi jó nincs már a napjaimban, a konyhai balesetem előtt is alig mozogtam. Ágyhoz kötött vagyok, még az ajtóig sem tudok elvánszorogni. Semmi nem tud már örömet okozni" - mondta el a Lokálnak a színész, akinek azért kis oka mégis van az örömre.

Márciustól megkapja ugyanis a Jászai Mari-díja után járó művészjáradékot, így hetvenezer helyett most már 120 ezer forintból gazdálkodhat havonta.

"1993-ban kaptam meg a díjat, és ha minden jól megy, márciustól havi életjáradékot utalnak. Nagyon jó lenne, és nagyon várom, mert jelenleg 70 ezer forintom van egy hónapra, amiből egyszerűen nem lehet megélni" – mondta az énekes-színész.

Paudits a Lokálnak elmesélte, annak idején azért nem vette át a Jászai Mari-díjat, mert nem volt olyan lelkiállapotban, ugyanis veszekedtek a feleségével. Ettől függetlenül az elismerést hivatalosan ő kapta.

Eközben a címlapon

Miután pedig 2018. január 1-jétől igényelhető az úgynevezett művészjáradék, a színésznek csak egy kérelmet kellett benyújtania, melyet elbírálva az illetékesek arra jutottak, megérdemel némi pénzt.