OLDALVONAL

A grun­don fe­dez­ték fel a ma­gyar fo­ci­vá­lo­ga­tott hősét

Pát­kai Má­té­nak las­san a véd­je­gyévé vál­nak a sors­döntő gólok. A vb-ezüst­ér­mes hor­vá­tok után Wales ellen is a Vidi kö­zép­pá­lyása sze­rezte a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott győz­tes ta­lá­la­tát.
  • Szerző: ST

A 31 éves Pátkai Máté 2014 után több, mint három évig nem került be a válogatottba, azóta viszont alapembernek számít a nagy munkabírású középpályás. 

Pátkai a győztes gólját ünnepli Wales ellen
Pátkai a győztes gólját ünnepli Wales ellen
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Édesanyja munkatársa fedezte fel

Pátkai Máté általános iskolában rengeteget focizott, nyolc évesen, 1996-ban került a BVSC-hez, ahol már komolyabb szinten foglalkozott a sportágakkal. Ezt azonban egy véletlennek köszönheti.

Édesanyám egyik munkatársa látott engem, ahogy a többiekkel fociztam suli után, és igazából az ő javaslata volt, hogy érdemes lenne rendezettebb körülmények között játszanom délutánonként

– mondta el Pátkai a Vidi honlapján.

Nem kell sokat utaznia az edzésekre

A magyar válogatott összetartásait Telkiben szokták rendezni. Sok játékos repülőgéppel érkezik haza Budapestre, majd onnan az edzőcentrumba. Pátkai Máténak ennél jóval egyszerűbb dolga van, hiszen Telkiben él a családjával, így pár perc alatt sétálhat be a komplexumba.

Pátkainak (balra) nem kell sokat utaznia Telkiben található edzőcentrumhoz
Pátkainak (balra) nem kell sokat utaznia Telkiben található edzőcentrumhoz
Fotó: MTI

Három gyermek, három bajnoki cím

Pátkai Máté és felesége, Judit első gyermeke 2012-ben született meg. A most hét éves Rékát két fiútestvér követte, Máté és Bence.

Az NB I-ben jelenleg is aktív játékosok közül egyedül Pátkai Máté mondhatja el magáról, hogy három csapattal is bajnoki címet nyert. 2008-ban az MTK-val, 2013-ban a Győrrel, 2018-ben pedig a Vidivel.

Eközben a címlapon
2008-ban az MTK-val lett bajnok
2008-ban az MTK-val lett bajnok
Fotó: MTI

Kimaradt a légiós-karrier

Korábban ugyan keresték Lengyelországból és Izraelből is, Pátkai azonban nem hagyta el a magyar bajnokságot. Tavaly februárban, 2020 nyaráig hosszabbított szerződést Vidivel. Jó esély van tehát arra, hogy kiváló válogatottbeli játéka ellenére, továbbra is marad az NB I-ben.

Pátkai győztes gólja Wales ellen:

A 31 éves Pátkai még vélhetően hosszú évekig játszik majd, de visszavonulása után nem szeretne a labdarúgós világában maradni. Több befektetése is van, vállalkozóként tevékenykedne, miután véget ért a pályafutása.