OLDALVONAL

Öröm­mel segít, vissza­tér Ma­gyar­or­szágra a sztár­edző

Tisz­te­let­beli ma­gyar­ként te­kin­te­nek a vi­lág­hírű sztár­edzőre, aki ismét ha­zánk­ban vál­lal mun­kát.
  • Szerző: mv

Tíz év után ismét Magyarországon vállal munkát Pat Cortina, a legendás jégkorongedző, aki 2008-ban szövetségi kapitányként az A-csoportba juttatta a magyar férfi válogatottat.

Cortina visszatért Magyarországra
Cortina visszatért Magyarországra

A kanadai-olasz szakember az áprilisi hazai rendezésű világbajnokságra készülő női válogatott mentoredzője lesz Jari Risku szövetségi kapitány mellett. Cortina örömmel tér vissza:

"Mindig nagyszerű érzés visszatérni, Magyarország örökre különleges és fontos hely lesz a számomra. Önök, magyarok mindig nagyon jól bántak velem, felejthetetlen pillanatokat élhettem át itt, amelyeket örökké nagy becsben fogok tartani. A lehetőség, hogy újra itt dolgozhatok, izgalommal tölt el. Remélem, tudok segíteni.”

Pat Cortina szövetségi kapitányként 2003-tól irányította a magyar férfiválogatottat, a feljutással végződött 2008-as divízió 1-es világbajnokságon Szapporóban, majd a 2009-es svájci A csoportos vb-n is ő állt a kispadon. Bár utána elváltak útjaink, továbbra is tiszteletbeli magyarként tekintenek rá a szakemberek és a szurkolók idehaza.