HŰHA

Nem szá­mít a kor: az or­vo­sok is cso­dál­ják Pász­tor Erzsi haj­lé­kony­sá­gát

Re­ceptre kel­lene fel­írni azt az élet­vi­dám­sá­got, ami­vel Pász­tor Erzsi éli az éle­tét. A szí­nésznő im­má­ron hat­van éve van a pá­lyán, még­sem ve­szí­tett fi­a­ta­los len­dü­le­té­ből. Ha szük­sé­ges, még most is könnyen táncra per­dül.

Az egész ország megdöbbent, amikor a Családvarázs legutóbbi adásában Pásztor Erzsi úgy lendítette fel a lábát egy szék támlájára, mintha 22 éves lenne, nem 82.

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

A Szomszédok Janka nénije fiatalokat meghazudtoló lendülettel éli az életét, és noha évek óta ízületi gyulladással küzd, ez mit sem változtat tevékeny életmódján. Vele született optimizmusa és életigenlése minden nehézségen átsegíti.

"Körülbelül tíz évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor az ízületeim nagyon fájtak. Elmentem a reumatológushoz, feltettem a szék támlájára a lábamat, és elmondtam, mennyire fáj. A doktornő és a nővér döbbenten néztek össze, és azt kérdezték: 'Maga látta ezt, mit csinált? És ennek fáj a lába? Én a székemből is alig tudok felkelni!' Az ízületeim azóta is fájnak, de olyan hajlékony vagyok, mint húsz-harminc évvel ezelőtt. Reggelente táncolni is szoktam otthon, ettől mindig jó kedvvel indul a nap" - mondta el a -nak Pásztor Erzsi.

Fotó: YouTube

A színésznőt egy évvel ezelőtt daganatos betegséggel diagnosztizálták, és bár teljesen felépült, most öt évig nem kaphatja az ízületi betegségére való infúziós kúrát. Ennek ellenére rendkívül fürge és tevékeny.

"Azt hiszem, ez adottság és genetika, hála az égnek megmaradt a mozgásom, és talán ettől hiszik azt, hogy fiatalabb vagyok a koromnál.

Háztartást vezetek, piacra járok és három darabban is játszom, amelyek közül az egyik egy táncos musical, a Nercbanda, ami egy öregek színészotthonában játszódik.

A szabadidőmben keresztrejtvényt fejtek, hogy megőrizzem az elmém frissességét. Ezen kívül sokszor rendezek vendégséget, ilyenkor én sütök-főzök a látogatóimnak, nagy dumapartikat tartok. Ez az életem. Egy biztos: soha nem unatkozom" - vallotta be nevetve a Kossuth-díjas színésznő.

Eközben a címlapon
A rajongók szeretete ad erőt Számos szakmai elismerése ellenére sincsenek sztárallűrjei Pásztor Erzsinek. A színésznőt minden alkalommal, amikor kilép az utcára, óriási szeretettel fogadják az emberek, ő pedig örömmel elbeszélget velük. "Az emberek óriási erőt és boldogságot adnak, nem csoda, hogy mindig vidám vagyok. Nagyon kedvesek, azt szokták kérni tőlem, hogy vigyázzak magamra, mert nagyon szeretnek engem. Ez az én igazi honoráriumom" - mondta el a -nak Pásztor Erzsi.