Létrehozva: 2016.09.02.

Parmezános sajtpuffancs: Végre egy igazán kímélő sós nasi!

Ez a finom parmezános falatka tökéletes vendégváró, egy baráti beszélgetéshez el sem tudunk képzelni jobbat! Mivel minden, ami belekerül, diétás, így nem kell aggódnod az alakod miatt sem. Ezúttal bátran nassolhatsz!

A hétvégi vendégvárással többé nem lesz gondod, ha megismered ezt a receptet. Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ha elkezded csipegetni, szinte abbahagyni sem lehet! De ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!

Parmezános sajtpuffancs

Knap Daniella receptje

 

Hozzávalók:

 

(kb. 25 darabhoz)

 

  • 55 g zabpehelyliszt
  • 70 g Update1 Master mix
  • 100 g vaj
  • 150 g tej
  • 3 db tojás
  • 1 mk só
  • 40 g reszelt parmezán
  •  

    Így készítsd:

    1. A tejet a vajjal és a sóval forrald fel, majd húzd le az edényt a tűzről és gyors mozdulatokkal keverd a tejbe a lisztkeveréket. Tedd vissza az edényt a tűzre, és folyamatosan kevergesd a benne lévő furcsa masszáz. Addig dolgozd, amíg el nem válik az edény falától.

     

    2. Az így kapott masszát tedd át keverőtálba, és hagyd egy kicsit hűlni. Keverd hozzá egyesével a tojásokat - sárgáját és fehérjét is. Lehetőleg gépi habverővel dolgozz. Ezután add hozzá a parmezánt is.

     

    3. Krémes állagú tésztát kell kapnod. Ezt töltsd sima csöves nyomózsákba, majd  ebből nyomj kisebb halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztagömbök tetejét vizes ujjal nyomkodd le, majd kend át tojássárgájával, ízlés szerint magvakkal (fekete szezám, len, stb.) szórhatod.

     


    4. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20 perc alatt szuper gömbölyűre sülnek a puffancsok.

     

    FONTOS!

    Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, mert összeesnek a pufik!

     

    Tippek:


    - A tésztához vajat használj, ne margarint.
    - Legjobb hozzá a finommá őrölt, por állagú parmezán.
    - Különösen fontos, hogy jól kikeverd a tésztát! Addig dolgozz vele, míg a massza el nem válik az edény falától.
    -  A tojásokat is egyesével adagold hozzá, majd és azokkal is keverd simára a tésztát.  Ha betartod sütéskor a lépéseket, a parmezános puffancsod tényleg pufi lesz.


     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Magyar Péter baklövésén röhög az internet

    borsonline.hu

    Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

    vg.hu

    Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

    ripost.hu

    „Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

    hirtv.hu

    Román katonák lepték el Nagyváradot

    origo.hu

    Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

    mindmegette.hu

    Ezt eszi a Dűne sztárja, Zendaya egy nap – mutatjuk a mintaétrendet

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    ripost.hu

    Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

    ripost.hu

    Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

    ripost.hu

    Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FITTFAZÉK

    Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

    YESSS

    Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

    YESSS

    Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

    YESSS

    Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

    YESSS

    Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

    YESSS

    Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

    YESSS

    Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

    YESSS

    Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja