FITTFAZÉK

Végre sza­bad enni! Par­me­zá­nos buci lett ma­gyar di­é­tá­zók új ked­vence

A fo­gyó­kú­rák leg­na­gyobb ki­hí­vása, hogy el kell hagy­nod a hiz­laló ke­nye­ret. Meg­ol­dást ez az ott­hon sü­tött buci nyújt­hat, hi­szen alig van benne szén­hid­rát. Ehe­ted bát­ran reg­gel, akár este is, biz­tos nem dob rád fölös ki­ló­kat.

Imádjuk jól megpakolt szendviccsel indítani a napot, és ennek most már súlycsökkentő diétában sincs akadálya! A parmezános buciban okosan választott összetevői miatt alig van szénhidrát, jó ízűen és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatod! Mehet bele sonka, kolbász, sajt, tojás, paprika - így lesz tartalmas és minden modern diétaszabálynak megfelelő, tökéletes reggeli!

Parmezános buci diétázóknak

Fotó: Knap Daniella
Fotó: Knap Daniella

Knap Daniella receptje

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

(8db-hoz) Tészta:

  • 270 g Update1 Norbi liszt
  • 30 g búzasikér
  • 2,7 dl langyos víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 ek finomra reszelt parmezán
  • 1 mk só
  • 1 cs (7g) instant élesztő

Tetejére:

  • Reszelt parmezán ízlés szerint

 

Eközben a címlapon

Így készítsd: 1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sikért, a sajtot és az élesztőt. Egy másikban pedig a vizet, az olajat és a sót. Öntsd bele a dagasztógép üstjébe először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat, indítsd el a programot, hagyd dolgozni a gépet. Ha nincs géped, kézzel végezd el a dagasztást.

Fotó: Knap Daniella
Fotó: Knap Daniella

2. Dagasztás után a tésztát vágd 8 egyforma (kb. 75g-os) részre.  Minden darabot oszd további 3 részre. Ezeket hosszúkásra megformázva sorakoztasd süthető papírformákba (7cmx4cmx4cm), mindegyikbe 3-3 darabot.

Fotó: Knap Daniella
Fotó: Knap Daniella

3. Tedd tepsibe a formákat és takard le egy konyharuhával. Langyos helyen hagyd a bucikat kb. 25-30 percig kelni.

Fotó: Knap Daniella
Fotó: Knap Daniella

4. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megkelt bucik tetejét kend le egy kevés vízzel és szórj rájuk parmezánt. Ezután kb. 15-20 perc alatt süsd szép aranybarnára a bucikat. Sütés után hagyd kihűlni, csak utána vágd fel. Kend meg vajjal és pakold meg sajttal, sonkával, kolbásszal, ízlés szerint. Megéri dolgozni vele, isteni finom és nem hizlal!

Fotó: Knap Daniella
Fotó: Knap Daniella

A parmezán megbolondítja a buci ízét, zseniális!

Jó étvágyat hozzá!