SZTÁRDZSÚSZ

Szen­ved­nek a ma­gyar sztá­rok a par­lag­fű­től

Ha­zánk hí­res­sé­gei is csat­la­koz­tak a Ri­post fel­hí­vá­sá­hoz! Em­be­rek mil­liói, töb­bek kö­zött ce­leb­je­ink is kín­lód­nak az al­ler­giát okozó gyom­nö­vény­től, ezért is tart­ják kulcs­fon­tos­sá­gú­nak la­punk kez­de­mé­nye­zé­sét.
  • Szerző: bdf

Nem engedjük, hogy elborítsa a parlagfű az országot.Felkerestük azokat a hazai hírességeket, akik szenvednek a gyomnövénytől.Kiderült, ők is naponta találkoznak fertőzött területekkel, ezért is állnak ki teljes mellszélességgel az ötlet mellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Galambos Lajos

A trombitaművészt szintén dühíti, hogy 2018-ban sem megoldott a parlagfű irtása, hiszen bár ő maga nem allergiás, a gyermekei szenvednek ettől a haszontalan, sőt káros növénytől.

Fotó: Markovics Gábor

Onnan tudom, hogy virágozni kezd a parlagfű, hogy a gyermekeimen észlelem a komoly allergiás tüneteket. Sajnos hatalmas területeken burjánzik, és látszólag lehetetlen megszabadulni tőle, pedig határozott rendeletben utasítják a föld és telektulajdonosokat, hogy oldják meg a tarthatatlan helyzetet. Én is földbirtokos vagyok és biztos, hogy nálam is akad néhány tő, de ha felfedezem, azonnal kiirtom.”

Vásáry André

Vásáry André különösen nehéz helyzetben van, ha beindul a parlagfű virágzás: köhögés- és prüszkölésinger gyötri az allergia miatt. „Nagyon rosszul érint a parlagfű, mivel sok egyéb mellett, rettenetesen allergiás vagyok arra is. Tüsszögök, begyullad a szemem, viszket a torkom és rohamokban tör rám a köhögés. Gyakorlatilag a semmiből jön, és órákra megkeseríti az életem. Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy még a nagyvárosokban is előfordulnak parlagfű lepte területek! Azt tudom, hogy a szabad területeken az önkormányzatok elvégzik az irtást, de rengeteg magánterület akad, ahol burjánzik ez az átok növény és ott nem történik semmi” - mondta lapunknak az énekes.

Eközben a címlapon

Vámos Erika

A Több mint TestŐr házigazdája is szenved az allergiát okozó gyomnövénytől, örömmel értesült a kezdeményezéséről!

"Ez egy nagyon fontos kezdeményezés a Ripost részéről, hiszen rengetegen szenvednek a parlagfűtől. Hiába van törvénybe foglalva, sok területen mégis burjánzik. Nemcsak kellemetlen, hanem nagyon komoly egészségügyi komplikációkat is okozhat" - kezdte lapunknak a TV2 műsorvezetője, és hozzátette:  "Velem előfordult már, hogy sípolt a tüdőm, és nem kaptam levegőt, majdnem gégemetszést kellett végezni. Azóta is szedek gyógyszereket, de szemcseppet is használok, hogy kibírjam ezt az időszakot."

Nagy Sándor

A népszerű színész most kezdi érezni a parlagfű-allergia első tüneteit.Először mindig a szemem kezd el viszketni" – mondta a -nak Nagy Sándor. "Ez az első fázis nálam. Aztán jön a torokkaparás, majd jön a prüszkölős időszak. Nagyon kellemetlen. Színészként nyáron elég sok szabadtéri előadásom van, de szerencsére az adrenalin elnyomja a színpadon a tüneteket. Ahogy vége a darabnak, rögtön visszatér az allergia. Egy gyógyszer vált be eddig, de azt csak este szabad bevenni, mert kicsit kába lesz tőle az ember. Nem értem azokat, akinek a földjén ott burjánzik a parlagfű, gondolhatnának azokra, akik ebben a betegségben szenvednek. Mindenképpen valami szankciót érdemelne az, aki nem írtja saját területén a milliókat érintő, allergiát okozó gyomnövényt!”

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A segít! E-mail cím: ripostinfo@ripostmedia.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!