KÜLFÖLD

Most jött a hír: rob­ba­nás­ve­szély a rep­té­ren, bom­bát ta­lál­tak Lon­don­ban

A szak­ér­tők meg­ál­la­pí­tot­ták, hogy a rob­ba­nó­szer­ke­zet mű­kö­dő­ké­pes.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egész napra lezárták hétfőn London egyik repülőterét, a pénzügyi központ tőszomszédságában működő Cityt, mivel előző nap II. világháborús német bombát találtak a repülőtér közvetlen közelében.

A környéket a Scotland Yard és a királyi haditengerészet már éjszaka lezárta, de ez a légikikötő forgalmát még nem érintette, mivel a City éjjel nem működik, és hétvégenként egyébként is jelentősen korlátozzák forgalmát, tekintettel a környék sűrűn beépített lakónegyedeire - írja az MTI.

A Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér közül a City az egyetlen olyan, amely a brit főváros belterületén működik.A repülőtér népszerű a City pénzügyi szolgáltatási szektorában dolgozó üzletemberek körében, mivel munkahelyükről néhány perc alatt elérhető, és a belföldi célállomások mellett más európai pénzügyi központokba, illetve New Yorkba is el lehet jutni innen közvetlen járatokkal. A hétfői lezárás a repülőtér közleménye szerint hozzávetőleg 16 ezer utast érint.

A bombát a repülőtér környékén zajlófelújítási munkák közben találták a Temze folyóban. A helyszínre vezényelt haditengerészeti szakértők megállapították, hogy a robbanószerkezet működőképes, a Scotland Yard ezután rendelte el a repülőtér és a környező utak lezárását mintegy 200 méteres körzetben. A lezárt területről alakókat is evakuálták.

címkék: