KÜLFÖLD

Pánik az is­ten­tisz­te­le­ten! Allah ak­bart ki­ál­tott a mig­ráns, majd töb­ben futni kezd­tek

Több mint 500 ember vett részt azon a gyász­me­ne­ten, amit egy 21 éves német lány meg­gyil­ko­lása miatt szer­ve­zett az ál­do­zat csa­ládja. Az el­kö­vető egy tu­né­ziai mig­ráns, aki más­fél éves né­met­or­szági tar­tóz­ko­dása alatt több bűn­cse­lek­ményt is el­kö­ve­tett. A lány lelki üd­véért tar­tott is­ten­tisz­te­le­tet rá­adá­sul Allah akbar ki­ál­tás­sal za­var­ták meg.
  • Szerző: WM

Mint arról a napilap is beszámolt szombaton, a  németországi Wormsban brutális gyilkosság áldozata lett egy 21 éves német lány. Cynthiával a barátja végzett tíz késszúrással, a rendőrségi helyszínelők szerint a karját, hátát, tüdejét és nyakát is érte találat, így a túlélésre esélye sem volt. A gyilkos egy 22 éves elutasított menedékkérelmű tunéziai migráns, aki több bűncselekményt is elkövetett Németországban. Az ügyben eljáró nyomozók szerint a tunéziai férfinak három személyazonossági dokumentuma is volt, ami után háromszoros segélyt tudott felvenni a német államtól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahmed T. ellen elfogatóparancs volt érvényben, mivel a hatóságok ki akarták toloncolni az országból, de a rendőrök nem találták a bejelentett lakcímén, így az őrizetbe vétel és a kitoloncolás is elmaradt. Ez pedig a lány életébe került.

Cynthia mindenben engedett szerelmének, de még ez sem volt elég

A migráns önként adta fel magát a rendőrségen, ahol szinte azonnal elismerte, hogy valóban ő végzett a fiatal lánnyal. A német sajtóban megjelent információk szerint az lehetett a gyilkosság indítéka, hogy Ahmed T. tudta, ki akarják toloncolni, ezért kedvesét arról győzködte,  költözzön vele Tunéziába. Cynthia kapcsolatuk során alig sminkelte magát a férfi elvárásai miatt, arabul tanult, sőt még keresztény lány létére fejkendőt is viselt, ha barátja azt kérte tőle, de a költözésről hallani sem akart. Ez a vita vezethetett végül a szörnyű tragédiához.

Cynthia és Ahmed T. még a boldog időkben.
Cynthia és Ahmed T. még a boldog időkben.

Allah akbar az istentiszteleten

A tragédia nem csak a közvetlen családot viselte meg, de a 83 ezer fős német város sem tért még napirendre a történtek felett. Szombaton este több mint 500 ember gyűlt össze Worms utcáin, hogy virágokkal, gyertyákkal róják le kegyeletüket.

Eközben a címlapon
Fotó: AFP

Az áldozat családja egy néma gyászmenetet is szervezett, aminek a végén Cynthia lelki üdvéért tartottak istentiszteletet. A templomban azonban kisebb fajta pánik tört ki, és többen menekülni kezdtek, amikor egy 29 éves pakisztáni férfi berohant az épületbe, és azt kiabált, hogy Allah akbar (Allah a legnagyobb).

A migránst a helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették, de tettére nem tudott normális magyarázatot adni. A hatóságok közlése szerint a pakisztáni férfinél semmilyen fegyver nem volt.