KÜLFÖLD

Ismét meg­ver­tek egy zsidó em­bert a mig­rán­sok Ber­lin­ben! Videó

A pa­lesz­ti­nok gyász­napja al­kal­má­ból tar­tot­tak ren­dez­vényt Ber­lin köz­pont­já­ban. Más­fél hét­tel az ese­mény után ke­rült elő egy videó, amin az lát­szik, hogy a pa­lesz­tin mig­rán­sok egy zsidó ze­nészt ver­nek meg.
  • Szerző: WM

Berlinben palesztin bevándorlók a Nakba-nap alkalmából szerveztek egy eseményt.  Nakba-nap (katasztrófa nap) a palesztinok nemzeti katasztrófájának állít emléket, ugyanis arról emlékeznek meg, hogy amikor Izrael állam létrejött, akkor elvesztették a hazájukat. A köztéren megrendezett eseményen olyan plakátokat tartottak a magasba, mint hogy bojkottálni kell az Izraelben megtartandó Euróvíziós dalfesztivált, vagy hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa.

Másfél héttel a rendezvény után előkerült egy videó, amin egy dühödt palesztinokból álló tömeg lökdösni, majd ütni kezd egy zsidó származású zenészt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi szerencséje az volt, hogy a helyszínen több rendőr is jelen volt, akik ki tudták menteni a bevándorlók gyűrűjéből. Az nem derül ki a felvételből, hogy a férfi hogyan került oda, illetve, hogy mi lehetett a vita kiváltó oka. Több szemtanú is azt állítja, hogy még a dulakodás előtt a palesztinok antiszemita rigmusokat skandáltak. Feltehetően ekkor kerülhetett képbe a zsidó zenész.

Nem ez az első eset, hogy a német fővárosban zsidókat ér antiszemita atrocitás. Volt rá példa, hogy muszlim migránsok egy kippa viselése miatt vertek meg a nyílt utcán egy zsidó férfit. De olyan is előfordult korábban, hogy migránsok izraeli zászlókat égettek a Brandenburgi kapu előtt.