INSIDER

Paksi vadász a medvetámadás áldozata

Medve támadt meg Székelyföldön egy paksi vadászt, aki engedélyezett vaddisznóvadászaton vett részt a Hargita megyei Kobátfa közeli erdőben. A vadász kilenc társával és egy székelyudvarhelyi vadásszal járta az erdőt vasárnap, amikor találkozott a medvével.
  • Szerző: Ripost

Nem akart rálőni, mivel nem volt kilövési engedélye, de az állat túl közel került hozzá, így mégis lőni próbált, ám a fegyvere nem sült el. Errea medve rátámadt és a mancsával megsebesítette. A többiek a történtek láttán a levegőbe lőttek, amitől az állat megijedt és elmenekült. A sérültet a szé­kely­ud­var­he­lyi kór­házba szál­lí­tot­ták, ahol meg kel­lett mű­teni. Mint azt Lukács Antal, a kórház menedzsere a %%-nak elmondta, a férfinek eltört a bal válla és négy helyen megsérült a karja, de már tegnap elhagyhatta a kórházat.

Hargita megyében elszaporodtak a medvék, rengeteg medvetámadás volt az utóbbi időben.

 Egy-egy vaddisznóvadászat során 6-7 medvével is találkozunk, de tehetetlenek vagyunk, mert nincs kilövési engedélyünk rájuk

– közölte a %% kérdésére Jakab József helyi vadász.

 Pedig lakott területekre is gyakran bemerészkednek, főleg most, hogy a hó miatt kevesebb élelmet találnak.

Ezernél is több medve él jelenleg Erdélyben, a túlszaporulat körülbelül négyszeres. Idén ez volt az első medvetámadás a környéken.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?