MAMAKLUB

Így óvd meg a gye­re­ket a strand­bal­ese­tek­től!

A strand az egyik leg­jobb nyári szó­ra­ko­zás, ám ha nem fi­gyelsz eléggé, ve­szé­lyes bal­ese­tek for­rása is lehet. Fo­gadd meg ta­ná­csa­in­kat, hogy el­ke­rüld a bajt.
címkék:

Az egyik legfontosabb dolog, hogy sem a vízben, sem a parton ne hagyd egyedül a gyereket. Ha még nem tud úszni, csakis a gyerekmedencében lubickoljon. Tartsd azonban szemmel folyamatosan a partról (a fertőzések elkerülése érdekében jobb, ha felnőttek nem mennek bele a kicsiknek fenntartott medencébe).

Természetes vizekben, például a Balatonban pedig adj mentőmellényt a kicsire, akkor is, ha ott vagy mellette. Rossz, különösen viharos időben soha ne fürödjetek, akármilyen kalandos élménynek tűnik is, az esti fürdőzés sem jó ötlet, mivel a sötétben könnyű szem elől veszíteni a gyerekeket. A vízi birkózás, a gumimatrac vízbe borogatása is veszélyes lehet, ezért érdemes a vízi csatákat kordában tartani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Mindig legyen nálad ásványvíz, és rendszeresen itasd meg belőle a kicsit, mert a nagy melegben könnyű kiszáradni. Evés után pihenjetek fél órát, addig ne engedd őket a vízbe. Amikor a strand területén szaladgálnak vagy játszanak, add rájuk a szandált, így elkerülhető, hogy a homokban vagy a fűben megbújó csípős rovarok, esetleg üvegcserepek sérülést okozzanak.

címkék: