MANI

Ötös­lottó Szu­per Sze­ren­cse­he­tek: két héten ke­resz­tül 50 autó ke­resi gaz­dá­ját!

Áp­ri­lis 16-29 kö­zött a Sze­ren­cse­já­ték Zrt. nem min­den­napi Ötös­lottó ak­ci­ó­val várja a leg­ré­gebbi lot­tó­já­ték sze­rel­me­seit: a szá­mos ak­ciós pénz­nye­re­mé­nyen túl most még 50 nye­re­mény­au­tót is ki­sor­sol­nak! Az első idei Szu­per Sze­ren­cse­he­tek során 20 darab SEAT Arona, 14 darab Volks­wa­gen Golf Va­ri­ant, 10 darab Volks­wa­gen Pas­sat és 6 darab Volks­wa­gen Ar­teon ke­resi gaz­dá­ját.
  • Szerző: RIPOST

Bár a mai fiatalok közül sokan nem emlékezhetnek rá, de a hazai lottótársaság történetében ikonikusak voltak a tárgynyeremény-sorsolások – a hat évtizedes Ötöslottó történetének első húsz évében szinte havonta lehetett értékesebbnél értékesebb tárgyakat nyerni. Először 1957. április 5-én tartottak tárgynyeremény-sorsolást, mely annyira sikeresnek bizonyult, hogy több mint hétmillió szelvényt küldtek játékba a Fortunában bízó játékosok. Az első évtizedekben megtartott 250 sorsolás keretében 505 darab öröklakás, 224 darab családi ház és üdülő, valamint 590 darab gépkocsi talált gazdára. De sokat elárul az 50-es, 60-as évek Magyarországának hiánygazdaságáról, hogy mennyire népszerűek voltak akkoriban az egyéb tárnyeremények: zongorát, csillárt, étkészletet, varrógépet, öltönyt és kosztümöt, sőt acélgereblyét és vetőgépet is nyerhettek a szerencsések.

Igazi slágernek persze abban az időben is autók számítottak. Ehhez érdemes tudnunk, hogy az 50-es években egy magánszemély csak külön engedély birtokában vásárolhatott gépkocsit, így egy autónyeremény sokszor még a pénznyereményeknél is nagyobb értéket képviselt. Az első lottón kisorsolt autónyeremény egy Wartburg 311-es volt, boldog tulajdonosa pedig egy akkor 13 éves kunszentmártoni fiú, Molnár Tibor lett. (Ekkoriban még semmi sem tiltotta, hogy a 18 év alattiak is játékba küldjék szelvényeiket!) Az ő példája is azt bizonyítja, hogy egy lottónyeremény bizony alapjaiban változtathatja meg egy ember életét. Egy 20 évvel később vele készített interjúból ugyanis kiderül, hogy a szerencsés iskolás végül az autószerelést választotta szakmájának. 

A több mint 60 évvel ezelőtt kisorsolt 311-es Wartburg 0,9 literes, 37 lóerős motorjával és szinkronizálatlan váltójával hatalmas luxusnak számított. És, hogy mennyit változott a világ az elmúlt évtizedekben talán semmi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a most megnyerhető legértékesebb autó, a 190 lóerős Volkswagen Arteon már olyan extrákkal várja szerencsés gazdáját, mint a kulcsnélküli indítás, nyitás, zárás; táblafelismerő rendszer, sávasszisztens, fáradtságfigyelő, masszázs bőrülés, hangvezérlés, dinamikus led lámpa és távolságtartó tempomat.

Fogadás pankráció előtt - 1947 Forrás: Szerencsejáték Zrt.
Fogadás pankráció előtt - 1947 Forrás: Szerencsejáték Zrt.
A világ változik, de a szerencsébe vetett hit örök:

ragadja meg a lehetőséget és játsszon most Ön is az Ötöslottón, mert könnyen meglehet, hogy Fortuna segítségével az öné lehet az egyik mai álomautó-nyeremény!

További részletek a www.szerencsejatek.hu oldalon, illetve az értékesítőhelyeken.

Eközben a címlapon