ÚTISÚGÓ

5 tó Ma­gyar­or­szá­gon, ami olyan jó, mint a Ba­la­ton

Nem csak a Ba­la­ton­nál lehet jókat für­deni és na­pozni, Ma­gyar­or­szá­gon lép­ten-nyo­mon gyö­nyörű kis he­lyekre lehet buk­kanni. Cso­dá­la­tos he­lye­ket mu­ta­tunk, ahová ér­de­mes idén nyá­ron ki­rán­dulni.

1. Deseda-tó

Kaposvártól északra található Magyarországleghosszabb mesterséges tava, a Deseda.  A tavat varázslatos túraút veszi körbe, mely kerékpárral is járható. Toponárhoz eső része a vízi sportokat kedvelők részére ajánlott, Kaposfüred környéke inkább a nyugalomra, pihenésre vágyók kedvence lehet. Halvilága is igen gazdag.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Bánki-tó

Fotó: MTI

Nógrád megyében található a Bánki-tó. A négy méter mély tó fürdőzők és horgászók kedvenc helye. Hőmérséklete nyáron a Balatonhoz hasonlít. A tó északi partján található a Tó Hotel, déli részén kalandparkba látogathat el, aki erre jár. Minden évben itt rendezik a Bánkitó Fesztivált.

3. Délegyházi tavak

Fotó: MTI

A Budapesttől 27 km-re található Délegyházi tavak legnagyobb strandja a IV. tónál található. Időszakos rendezvényekkel, étteremmel, csónakokkal, szörf, és bicikli bérlési lehetőséggel várják az ide látogatókat. A nyolc tóból álló tórendszerben több helyet is kialakítottak a horgászoknak. Szabadstrand és naturista fürdőhely is található itt.

4. Tarcali-tó

Fotó: MTI

A tokaji borvidék egyik legszebb faluja Tarcal. Ha a kulturális programok, és a finom borok mellett vízparti pihenésre is vágysz, akkor jó helyen jársz. A község határában lélegzetelállító fekvésű bányató helyezkedik el. A vadregényes környezetben elterülő, hirtelen mélyülő tóba viszont maximum a lábadat lógathatod bele, strandolásra nem alkalmas. Horgászoknak azonban kitűnő lehetőség. A környéken rendezik a Tarcali Napokat, mely nyáron fantasztikus kulturális és gasztronómiai programokkal várja az idelátogatókat.

5. Vadása-tó

Fotó: MTI

Az Őrség nevezetessége a Vadása-tó, melynek tiszta vízét 12 forrás táplálja. Nyáron a kirándulók kedvence ez a két tóból álló hely. A kisebb vízfelületű vadregényes, sűrű erdő közepén fekszik, elsősorban horgászok szeretik: ponty, amur, keszegfélék, süllő, balin és kárász fogható itt. Ha az Őrségben jársz, ide feltétlenül el kell menned!

Eközben a címlapon