LELKIZŐ

Öt hét kóma után most újabb műtét vár Boros Lajosra

Boros Lajos már kon­di­te­rembe jár, hogy meg­erő­söd­je­nek az izmai, ám ha­ma­ro­san újabb műtét vár rá...
  • Szerző: Ripost

Boros Lajosnak ezúttal a prosztatáját kell operálni néhány hónapon belül. A mellkasi beavatkozás hegei már alig látszanak, igaz, Lalikirály a „hosszú alvás” miatt nem is nagyon látta őket, mire magához tért, már behegedtek.

A szervezetem úgy döntött, jobb nekem, ha egy filmvágással átalszom a sebgyógyulást – mutatja a hegeket a Blikknek Boros, akinek a fiai és a felesége már nagyon várták az ébredését. A rádiós úgy meséli, a család komoly pánikhelyzetet élhetett át, hiszen rajtuk volt minden teher.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Döntési helyzetbe is kerülhettek, mert egy darabig semmi sem volt biztos – magyarázza az átaludt élet-halál harcát Boros, aki a beavatkozás előtt nem rendelkezett arról, életben tartsák-e gépekkel. – Ez az én hibám volt, de egyszerűen nem is számoltam ilyesmivel, ahogy végrendeletet sem írtam. Nem fogtam fel olyan súlyosnak az egészet. Nem halni készültem, hanem egészségesen élni. Tulajdonképpen Vali kezébe tettem az életemet, mert voltak kétséges napok, percek, amikor alig volt esélyem a túlélésre.

Azóta azonban edzésbe is állt, sőt, újra hízókúrába is fogott, mert annyira legyengült.

Amikor hazakerültem, még alig tudtam megállni a lábamon. Az ötheti kóma miatt legyengültek az izmaim, az emésztésem, nyolc kilót fogytam. Most viszont büntetlenül ehetek mindent, amit eddig nem – meséli nevetve a reggel 9, este 7 szem gyógyszert is elfogyasztó Lalikirály. Kell is, hogy erősödjön, hiszen hamarosan újra megoperálják.

A prosztatámmal már hosszú évek óta gond van, ez hamarabb előjött, mint a szívzűröm, csakhogy fontossági sorrendet kellett felállítani – mondta Boros. – Még szedek vérhígítót, így nem lehet operálni, ki kell várni, amíg a szívsebészem engedélyt ad rá.

Bár gondosan és profi módon segítette a Városmajori Intenzív, az Üllői úti központi intenzív és a Szent Ferenc kórház csapata, Boros Lajos sokat köszönhet a családjának is. Mint mondja, a felesége, Vali szinte mindig mellette volt, sőt, Dénes fia is hazajött Amerikából, ahogy Dani és Dávid is állandóan ment és beszélt hozzá, hátha hallja.

Valósággal visszahúzott az életbe a családom – mesélte a rádiós.