OLDALVONAL

Öt ér­de­kes­ség, eze­ket sokan nem tud­ják Böde Dá­ni­el­ről

Hét év után hagyja el a Fe­renc­vá­ros lab­da­rú­gó­csa­pa­tát Böde Dá­niel. A zöld-fe­hé­rek szur­ko­lói által imá­dott já­té­kos vissza­tér Paksra. Össze­gyűj­töt­tünk öt ér­de­kes­sé­get a 32 esz­ten­dős tá­ma­dó­ról.
  • Szerző: ST

Böde Dániel 200 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amelyeken összesen 89 gólt szerzett. A 25-szörös magyar válogatott támadó ezzel az elmúlt 45 év második legjobb ferencvárosi gólszerzője, ami az élvonalt illeti. Bödét Nyilasi Tibor előzi meg 132 találattal.

Böde 89 gólt lőtt a Fradi-mezben az NB I-ben
Böde 89 gólt lőtt a Fradi-mezben az NB I-ben
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Vasasnak is szurkol

Böde Dániel többször elmondta, hogy számára két csapat létezik, a Ferencváros és a Paks. Édesapja azonban korábban elárulta a nak, hogy fia a Vasas-szurkolója. Gyerekkorában, a Váczi Zoltán fémjelezte angyalföldi csapat volt a nagy kedvence, ez a rajongás pedig tart a mai napig is. Természetesen emellett a Fradi és a Paks együtteseinek szintén jut hely a szívében.

Bátyja edzője a megye II-ben

Nem szabad megfeledkezni Böde lakhelyéről, Madocsáról, ahol edzőként tevékenykedik a gólerős támadó. Ráadásul bátyja, István is a tolnai megyei másodosztályban szereplő klubot erősíti. Sőt, 24 találattal a Madocsa házi gólkirálya lett az idei évadban.

Böde a bajnoki trófeával
Böde a bajnoki trófeával
Fotó: MTI

Három gyermek édesapja

Böde Dániel és családja is a  községben él, itt építettek családi házat. A család egyébként áprilisban bővült, hiszen két fiuk után megszületett a harmadik gyermekük, Léna Krisztina. Böde nagyobbik fia apja után a Dániel nevet kapta, míg a kisebbiket Gergőnek hívják.

Böde Dániel kislánya, Léna Krisztina:

Nyilasi Tibor adta a becenevét

A csatár legismertebb beceneve, a „madocsai Messi”. Ez még 2011-ben ragadt rá, amikor a Paks játékosaként négy játékost kicselezve lőtt gólt a Siófoknak. A Fradi-legenda, Nyilasi Tibor ezt követően kapcsolta össze Böde lakhelyét az argentinok sztárjával, azóta is így becézik a támadót.

Eközben a címlapon